Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cilvēkdrošības mācību kursa īstenošanu vispārējā izglītībā plāno sākt 2018.gadā

Valdība otrdien lēma, ka no 2018./2019.mācību gada vispārējā izglītībā līdz ar kompetenču pieejā balstīta satura ieviešanu sāks ieviest arī cilvēkdrošības mācību kursu.

Cilvēkdrošības mācību kurss nebūs atsevišķs mācību priekšmets, bet tā temati tiks integrēti vispārējās izglītības saturā.

Kursa satura izstrādei tiks veidota darba grupa, pieaicinot atbildīgo nozaru ministriju un nevalstisko organizāciju pārstāvjus. Kursa saturā tiks iekļauti aktuālie cilvēkdrošības un civilās aizsardzības jautājumi, kas sistēmiski un pēctecīgi īstenojami kompetenču pieejā balstītā mācību procesā visās izglītības pakāpēs. Ar cilvēkdrošību šajā kursā tiek saprasta skolēna zināšanu, prasmju un attieksmes veidošanās pret fizisko veselību un drošību, veicinot viņa spēju identificēt apdraudējumus un riskus dažādās vidēs un mainīgos apstākļos, kā arī atbilstošu līdzekļu izvēli un rīcību to novēršanai.

Ieviešot jaunu kompetencēs balstītu izglītības standartu un īstenojot vispārējā izglītībā, nepieciešams izstrādāt mācību saturu, kas nedublējas, sagatavot mācību un metodiskos materiālus un nodrošināt pedagogu profesionālās kompetences pilnveidi. Profesionālajā izglītībā jau tagad visās izglītības programmās ir iekļauts mācību kurss "Sabiedrības un cilvēka drošība". No 2016./2017.mācību gada tajā būs noteikts obligāti apgūstamais veselības izglītības saturs un apjoms stundās.

Papildu valsts budžeta līdzekļi kursa satura izstrādei no valsts budžeta netiks prasīti. Valsts izglītības satura centrs sāks cilvēkdrošības mācību kursa satura izstrādi Eiropas Savienības fondu projekta pasākumā Kompetenču pieejā balstīta vispārējās izglītības satura aprobācija un ieviešana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas