Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Cilvēkiem ar invaliditāti iesaistīties darba tirgū traucē infrastruktūras problēmas

Darba tirgus gatavība cilvēkiem ar invaliditāti bieži vien atduras pret infrastruktūras jautājumu, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas projektu koordinatore Laura Reisele.

"Darba devēji savā kolektīvā labprātāk redz cilvēkus, kuriem jau ir darba pieredze, kas ir problemātiski jauniešiem ar invaliditāti. Šī iemesla dēļ Eiropas Solidaritātes korpusa darba projekti var būt lieliska iespēja, lai nodrošinātu jauniešiem pirmo darba vietu. Otra iespēja ir brīvprātīgā darba projekti, kuru laikā arī tiek attīstītas prasmes, kuras pēc tam var prezentēt darba devējam," sacīja Reisele.

Runājot par konkrētiem piemēriem, Reisele minēja RB Cafe, kurā strādā cilvēki ar īpašām vajadzībām. RB Cafe bija vieni no pirmajiem, kuri iesniedza darba projektu, dodot darbu jauniešiem ar invaliditāti. Arī kafejnīcas idejas autors un īpašnieks uzsvēra, ka apzinās, ka šī kafejnīca būs tilts jauniešiem uz darba tirgu,

Jautāta, kā kopumā darba devēji skatās uz jauniešiem ar ierobežotām iespējām, kuri ir piedalījušies JSPA projektos un vai tas tiek uzskatīts par ieguvumu, Reisele pauda viedokli, ka ikviens novērtē starptautisku pieredzi.

"Strādāt Latvijā ir viens, bet, ja esi bijis brīvprātīgajā darbā kādā citā valstī, tas nozīmē, ka esi saskāries arī ar citiem izaicinājumiem un spējis pielāgoties citai videi, sacīja Reisele.

Jautāta, kāda kopumā ir darba tirgus gatavība cilvēkiem ar invaliditāti, Reisele sacīja, ka pašlaik tas lielā mērā atduras pret infrastruktūras jautājumu.

"Vienlaikus, kā jau minēju, uzlabojumi ir. Es ceru, ka arī RB Cafe stāsts dos stimulu citiem sociālajiem uzņēmumiem," skaidroja Reisele.

Jautāta, vai tiesa, ka uzņēmēji tomēr nav īpaši gatavi ieguldīt, piemēram, infrastruktūras pielāgošanā, Reisele norādīja, ka lielā mērā tas ir stāsts par informācijas burbuli.

"Ļoti svarīgi, par kādām vērtībām uzņēmumā kopumā runā un kāda ir uzņēmumu stratēģija. Vienlaikus publiskajā telpā arvien vairāk tiek runāts par dažādības pieņemšanu, toleranci un cieņu," piebilda Reisele.

Top komentāri

Pareizaissecinājums
P
Kampaņas stilā prezentēta ideja izskatās aizdomīga jau pati par sevi, kā Grētas Tūnbergas sapņi. Ja jūs patiešām vēlaties, lai biznesmeņi nodarbinātu invalīdus - ļaujiet biznesmeņiem ko gūt no invalīdu apmācīšanas ! Varbūt tad sanāks kas vairāk par kārtējo tukšo muldēšanu.
un atkal
u
invalidi ir tikai tie kuri parvietojas ratinkresla. no sada raksta secinu, ka risinat invalidu ieklausanos darba tirgu - to dara tik pat pompozi ka vienmer. lai butu keksitis, ne pec butibas. var pat neiedzilinaties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas