Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Cimdars: nav gaidāms, ka arī nākotnē CVK varēs objektīvi vērtēt iesniegtos likumprojektus

Nemainot Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) veidošanas principu, nav sagaidāms, ka arī nākotnē CVK varētu objektīvi vērtēt iesniegtus likumprojektus, jo parlamentā pārstāvētie politiskie spēki paši ir tie, kas ir likumdošanas iniciatīvas darītāji, tā intervijā laikrakstam Diena atzina CVK vadītājs A.Cimdars.
"Tātad, ja tiek vākti paraksti un dota iniciatīva no vēlētāju puses, tad tā, visticamāk, ir tāda likumdošanas iniciatīva, kuru a priori neatbalsta parlamentā, vai tai ir mazs atbalsts. Ja CVK locekļi, kuru politiskā pārstāvniecība ir tāda pati kā parlamentā, sāks vērtēt tautas iniciatīvas, mēs varam nonākt situācijā, ka tās tiek automātiski noraidītas ar motivāciju, tāpēc ka… un tas nebūtu demokrātiski,” atzina A.Cimdars.
CVK pēc būtības nav tādu sviru un arī tādu uzdevumu, kas ļautu apturēt parakstu vākšanu par krievu kā otro valsts valodu, atzina A.Cimdars.

"Ir valstis, kur šādas likumdošanas iniciatīvas pirms to tālākas attīstības vērtē. Un tad ir arī vērtēšanas orgāns, kurā ir kompetence, piemēram, Ukrainā to vērtē Konstitucionālā tiesa un tikai tad tālāk notiek procedūra. Mums tāda kārtība nav paredzēta. Mums CVK - un pamatoti attiecībā pret tiem uzdevumiem, kuri šobrīd ir noteikti likumā, - ir veidota pēc politisko spēku pārstāvniecības principa, bet no tiem politiskajiem spēkiem, kas ir pārstāvēti parlamentā,”  norādīja A.Cimdars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas