Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

CVK aicina pieteikties tautas nobalsošanas novērotājus

Tuvojoties 18. februāra tautas nobalsošanai par grozījumiem Satversmē, nosakot krievu valodu kā otru valsts valodu, Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties par brīvprātīgajiem novērotājiem un tautas nobalsošanas dienā sekot līdzi balsošanas norisei un balsu skaitīšanai vēlēšanu iecirkņos, aicina Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Pieteikties novērošanai iespējams līdz šā gada 16.februārim CVK interneta mājaslapā www.cvk.lv.

Par brīvprātīgo novērotāju var kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš tautas nobalsošanas dienā būs sasniedzis vismaz 16 gadu vecumu. Lai saņemtu brīvprātīgā novērotāja pilnvaru, novērotājam CVK mājaslapā ir jāiepazīstas ar interaktīvo mācību kursu Tautas nobalsošanas sarīkošana un jāaizpilda brīvprātīgā novērotāja reģistrācijas anketa.

Pēc mācību kursa apgūšanas un reģistrācijas anketas aizpildīšanas, novērotājs savā e-pastā saņems CVK brīvprātīgā novērotāja pilnvaru, kas jāizdrukā un kopā ar personu apliecinošu dokumentu tautas nobalsošanas dienā jāuzrāda vēlēšanu iecirknī.

Vienlaikus CVK atgādināja, ka tiesības novērot tautas nobalsošanas norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos ir arī novērotājiem, kurus pilnvarojušas reģistrētas partijas un partiju apvienības, CVK akreditētās nevalstiskās organizācijas un pašvaldību vēlēšanu komisijas. Tiesības novērot tautas nobalsošanu vēlēšanu iecirkņos ir arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kā arī CVK un pašvaldību vēlēšanu komisiju locekļiem.

Līdz trešdienai, 8.februārim, partiju, partiju apvienību pilnvarotie novērotāji un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji vēl var pieteikties arī tautas nobalsošanas novērošanai ieslodzījuma vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas