Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpilī vakcinācijas pret Covid-19 aptvere pieaugusi līdz 62%

Daugavpilī vakcinācijas pret Covid-19 aptvere pēdējo nedēļu laikā ir pieaugusi līdz 62%, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa norādīja, ka tādējādi Latvijas otrajā lielākajā pilsētā vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars vien par sešiem procentpunktiem atpaliek no Rīgas, kur pret Covid-19 ir sapotēti aptuveni 68% iedzīvotāju.

LETA jau pirms nedēļas vēstīja, ka Latgalē ir strauji pieaugusi vakcinācijas aptvere. Juhņēviča intervijā LTV apliecināja, ka šī tendence aizvien turpinās visā Latgales reģionā.

"Joprojām notiek kampaņveidīga izbraukuma vakcinācija pa novadu pagastiem, ir bijusi gan Krāslava, gan Ludza, šonedēļ noslēgsies Rēzeknes novads, sāksies Preiļu novads. Notiek arī atkārtota izbraukuma vakcinācija - gan pirmās, gan otrās potes. Tas ir attaisnojies. Mēs redzam, ka, iesaistoties pašvaldībām un kopā ar tām detalizēti plānojot (..), cilvēki atsaucas un dodas vakcinēties," stāstīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja.

Viņa solīja, ka vakcinācijas aptveres palielināšanai Latgalē tiks turpināta pašreizējā pieeja, līdz tiks sasniegts vēlamais rezultāts.

Kā ziņots, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem novembra otrajā dekādē Daugavpilī vakcinēšanos pret Covid-19 bija noslēdzis 51% iedzīvotāju, savukārt visstraujākais vakcinācijas aptveres pieaugums bija vērojams Latgalē, vakcinācijas līmenim nepilna mēneša laikā palielinoties par 11 procentpunktiem - no 37% līdz 48%.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas