Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Decembra pirmajā dienā dažviet stipri snigs; Latgalē līdz 30 cm dziļš sniegs

Trešdienas rītā vietām Latvijā snieg, lokāli snieg stipri, agrā rītā vairāk nokrišņu ir Talsu un Tukuma novadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Trešdien daļu Latvijas šķērsos no jūras nākoši sniega mākoņi, kas vietām Ziemeļkurzemē un valsts centrālajā daļā nesīs stipru snigšanu, prognozē sinoptiķi.

Pēc stiprā sniegputeņa, kas Latvijā plosījās nedēļas sākumā, biezākā sniega sega klāj Sēliju un Latgali. Novērojumu stacija Līvānu novadā vēsta par 25 centimetrus (cm) biezu sniega kārtu, Rēzeknē - par 30 cm dziļu sniegu. Valsts lielāko daļu klāj no viena līdz 20 centimetriem bieza sniega sega, vismazāk sniega ir Kurzemē.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē tas ir stiprāks. Ainažos un Daugavgrīvā reģistrētas vēja brāzmas līdz 18-19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra piecos rītā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,9 grādiem Liepājā līdz -6,8 grādiem Alūksnē.

Rīgā pūš mainīga stipruma rietumu, ziemeļrietumu vējš, Daugavgrīvā brāzmās līdz 18 metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap nulli. Novērojumu stacijā pilsētas centrā reģistrēta piecus centimetrus bieza sniega kārta.

Ziemeļkurzemē un daļā Vidzemes, tai skaitā galvaspilsētā un Pierīgā, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu, vietām gaidāms sniega segas biezuma pieaugums par pieciem centimetriem.

Trešdien palaikam spīdēs saule, valdošais būs lēns rietumu vējš, vakarā tas pāries dienvidu, dienvidaustrumu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra +2..-2 grādi, valsts ziemeļaustrumos līdz -5 grādiem.

Rīgā galvenokārt priekšpusdienā gaidāms sniegs un sniega sega var kļūt par pieciem centimetriem biezāka. Brīžiem spīdēs saule, pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, vakarā - lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, vakarā tā noslīdēs vairākus grādus zem nulles.

Ceļi daudzviet ir un būs slideni.

Laikapstākļus ietekmē aizejošais ciklons, no rietumiem tuvojas nākamais ciklons. Atmosfēras spiediens 990-996 hektopaskāli jūras līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas