Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Dienvidkoreja piemēro Ziemeļkorejai jaunas sankcijas

Dienvidkoreja otrdien paziņojusi par jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai un plāniem aizliegt iebraukt visiem kuģiem, kas piestājuši Ziemeļkorejā.

Sankcijas piemērotas 40 fiziskām personām un 30 juridiskām personām, kas tiek turētas aizdomās par saistību ar Ziemeļkorejas ieroču programmu.

Dienvidkorejas pilsoņiem būs aizliegts veikt finansiālus darījumus ar sankcijām pakļautajiem cilvēkiem un organizācijām.

Dienvidkoreja lēmumu par vienpusēju sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai pieņēmusi pēc ANO Drošības padomes mēneša sākumā pieņemtās rezolūcijas, kurā tika apstiprinātas līdz šim bargākās ANO sankcijas pret Ziemeļkoreju.

ASV prezidents Baraks Obama ANO sankciju pieņemšanu nodēvēja par "starptautiskās sabiedrības stingru, vienotu un pienācīgu atbildi" uz 6.janvārī veikto kodolizmēģinājumu un raķetes palaišanu 7.februārī.

Rezolūcijā valstīm pieprasīts pārbaudīt visas kravas uz un no Ziemeļkorejas, noteikti tirdzniecības ierobežojumi un liegts ostās iebraukt kuģiem, par kuriem pastāv aizdomas, ka tie uz Ziemeļkoreju nelegāli ved preces. Tāpat noteikts aizliegums ogļu, dzelzs, dzelzsrūdas, zelta, titāna un reto minerālu eksportam no Ziemeļkorejas, kā arī aizliegtas aviācijas degvielas un raķešu degvielas piegādes Phenjanai.

Paredzēti arī pastiprināti ierobežojumi banku operācijām, un ANO dalībvalstīm būs jāizraida Ziemeļkorejas diplomāti, kuri iesaistīti kontrabandā vai citās nelikumīgās darbībās.

ANO melnajam sarakstam pievienotas 16 privātpersonas un 12 juridiskas personas, ieskaitot Ziemeļkorejas kosmosa aģentūru NADA un izlūkdienestu.

Spriedzi reģionā palielinājuši arī ASV un Dienvidkorejas militārie manevri, kas sākās pirmdien un, kā ik gadu, saniknojuši Phenjanu, kas draudējusi veikt apsteidzošu kodoltriecienu pret Dienvidkoreju un ASV.

Dienvidkorejas un ASV ikgadējie manevri Foal Eagle un Key Resolve ilgs vairākas nedēļas, un tajos piedalīsies desmitiem tūkstošu abu valstu karavīru.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas