Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Dimiters nolēmis atteikties no Latvijas pilsonības

Dziesminieks Kaspars Dimiters nolēmis atteikties no Latvijas pilsonības un kļūt par nepilsoni. Šādu lēmumu K.Dimiters pieņēmis pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotā automašīnas tehniskās apskates laikā, dziesminieks raksta savā blogā blogs.krustaskola.lv.Viņš stāsta, ka pēc vairāk kā gadu ilguša restaurācijas darba, ko veicis viens pats, tehniskai apskatei bija sagatavots pērn par 150 latiem pirkts pilnīgi sarūsējis VW Golf.

"Mana izlolotā “konfekte” devās ceļā uz tuvāko tehniskās apskates punktu. Neparasti bija arī tas, ka šis atdzīvinātais lūznis bija pēdējā manas ģimenes neapķīlātā, nearestētā lieta. Pirms pāris gadiem banka arestēja manu un manas sievas kontu. Pirms mēneša kāds no manis cietušais “mācītājpartijas” miljonārs arestēja arī manu pēdējo ienākuma avotu – autortiesības," raksta dziesminieks."Tehniskās apkopes vietā mani tomēr gaidīja vairs ne tik iepriecinošs jaunums – tiesu izpildītāju uzlikts arests arī atjaunotajam lūznim. Vaicājis, kāpēc man to neatņem, saņēmu atbildi: tāpēc, ka pārāk vecs… Jocīgi. Par apskati valsts būtu saņēmusi 77,77 latus un es būtu varējis atsākt braukšanu."K.Dimiters norāda, ka šī bijusi robeža tam, lai pieņemtu lēmumu par atteikšanos no pilsonības valstī, kurā valda brīvā tirgus fašisms. "Šī nav Latvijas valsts, kuru iznīcināja 1940.gadā. 20 gadus esmu dzīvojis "feik" valstī, baudot "feik" neatkarību un "feik" brīvību. 20 gadus tiku mānīts, ka esmu neatkarīgās Latvijas pilsonis. Nu, kad man nav ne mantas, ne ienākumu, kad visas manas izdzīvošanas iespējas ir arestētas, atliek vēl tikai manis paša arests. Jā, esmu bijis avantūrists, esmu iegrābies parādos, taču nekad to neesmu darījis iedzīvošanās dēļ. Esmu mahinējis, lai ierakstītu un izdotu katru nākamo albumu, lai īstenotu katru nākamo utopiju par kādu sakārtotu kultūras oāzi, dievnamu vai reiz bijušo un vienmēr no jauna sapņoto Krusta skolu," blogā raksta K.Dimiters."Šodien sajutu, ka solidārāks esmu ar tiem, kas šajā "feik" valstī divas dekādes pazemoti par nepilsoņiem. Viņu statuss ir īstāks. Jo ko dod būt par valsts pilsoni valstī, kuras nemaz nav? (..) 20 gadus esmu maldījies un maldīgi cerējis. Esmu dziedājis, taču neadekvāti rīkojies. Pirmkārt jau tāpēc, ka esmu ļāvies saukties par pilsoni valstī, kura joprojām reāla ir tikai laikmetā līdz 1940.gadam. Lai sevi un nevienu vairs nemānītu, vēlos attiekties no šīs "feik" valsts pilsonības un iegūt sev nepilsoņa statusu. Ja par parādiem sods man būs jāizcieš ieslodzījumā, gribu to izciest kā īsts nevalsts nepilsonis, nevis kā neīstas valsts neīsts pilsonis."

Top komentāri

patriotsx
p
Te pēc komentāŗiem jeb idiotiskajiem plusiņiem sanāk ,ka ''morālie deģenerāti'' ir valstī pilns spiets, kaut gan viņi progresīvi domājošos uzskata par tādiem. Tāpēc nav brīnums ka jādzīvo ar tādām cūkām mēslos. Dimiters te piesists kā pie krusta.
illumināts
i
Ar kādām tiesībām jūs vispār apspirežat cilvēku, kuru nepazīstat, rakstot debīlos, nevienan nevajadzīgus komentārus? Ne konstruktivitātes, nekā... Un skaidrs ir viens - daudzi no jums, muldētāju bars, neesat sekojuši ziņām, pat iedziļinājušies domā neesat par ko Kaspars runā! JUHA ko muldi - patsmigadniece esi? Kādreiz krītus pakaļ svieda! Un lai varētu pašrealizēties krīts bija jāņem tā vai citādi, ja negribēji dzīvot kā bomzis tālāk! Valsts kopā ar PAREX tautu noveda forsmažor stāvoklī, ka neviens neko atdot nespēj! Paskatīsimies uz Tevi kad kas tāds notiks, kā Tu izgrozīsies! Lieli muldētāji varam būt viemēr, bet kad pašiem problēmas līdz ausīm, tad nezin ko ķert ko grābt! Kauns par jums visiem!!! Un viņam noteikti var peikrist - Latvija kā valsts bija tikai līdz 40tajam gadam. Tagad tā ir noziedzības, korupcijas, mēslu bedre! Kaspar, Tu pazīsti manu tēti, un viņš Tevi, mēs labi zinam, par ko Tu runā! Mēs Tevi atbalstam! Lai gan taisnība ir arī tur, ka nepilsonību nokārtot nevarēsi, ja nu vienīgi, pasūti visus, un emigrē! Par Austrumiem es gan Tev, Kaspar nepiekrītu, noskaties filmu, ja neesi redzējis - Russian Lessons (Uroki ruskogo), dokumentāla filma par Gruziju un tās karu! Bet, kas attiecas uz "SARĪDĪTAJIEM SUŅIEM", tad tā jau kopš Bībeles laikiem un visās kultūras un iekārtās ir sāpīga problēma! Mums ļoti gribas kādu nolinčot! Reizēm pat nepajautājot - PAR KO!? Ka tik lai iemestu ar akmeni, ka tik sāpētu... Totālas tolerances trūkums, agresivitāte un alkatība ir bijusi mūžu mūžos cilvēces lielākā nelaime! Kā rezultāta radies fašisms, komunisms un krutsa kari!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Naktī vietām gaidāms pērkona negaiss

Tuvākajā diennaktī Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas naktī uz sestdienu daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu, prognozē sinoptiķi.

Jēkabpilī pārspēts jūnija karstuma rekords

Piektdien Zīlānu novērojumu stacijā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus, pārspējot ne tikai 28.jūnija, bet arī visa mēneša karstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas