Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Dobeles novadā naktī degusi saimniecības ēka un šķūnis

Aizvadītajā naktī Dobeles novada Bērzes pagastā vienlaicīgi degusi saimniecības ēka un šķūnis, portāls Diena.lv uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī uz pirmdienu plkst. 00.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Bērzes pagastu, kur dega divas ēkas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg saimniecības ēka 128m2 platībā un koka šķūnis 30m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju. Plkst. 5.12 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 2.50 tika saņemts izsaukums uz Zilupes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka 120m2 platībā deg šķūnis un 100m2 platībā neapsaimniekotas mājas siena. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 6.04. 

Šonakt ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Burtnieku novada Valmieras pagastu palīgā cilvēkam, kura apģērbs bija aizdedzies. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji pašu spēkiem liesmas apdzēsa un ugunsdzēsēji glābēji cietušo nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Līdztekus brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, kūdra, divi elektrības stabi, koka dobums, sausā tualete, piecas vieglās automašīnas, dārza māja, pirts, angāra ēka, dzīvojamās mājas jumts, ēkas starpstāvu pārsegums, šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados un piecos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. 

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji saņēma 57 izsaukumus saistībā ar lielā vēja radītajiem postījumiem – 41 gadījumā koks bija nolūzis uz ceļa braucamās daļas, 8 gadījumos koki nolūza uz automašīnas, 2 gadījumos nolūzušais koks atradās uz gājēju vai velo celiņa, 3 gadījumos ēku tuvumā un 2 gadījumos uz elektrības vai apgaismes vadiem, savukārt vienā gadījumos no visiem izsaukumiem, koks neradīja apdraudējumu apkārtējiem. Vislielākos postījumus spēcīgais vējš radīja Rīgā un tās apkārtnē, no kurienes ugunsdzēsēji glābēji saņēma 47 izsaukumus.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Cesvaines novada Cesvaines pagastā no 2 metrus dziļas bedres izvilka tajā iekritušu govi, bet svētdien Rīgā atbrīvoja koka zaros sapinušos vārnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas