Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis: Eirozonas vienīgais glābiņš ir taupības pasākumi

Grieķijai un citām parādos nonākušajām eirozonas valstīm nav citas alternatīvas kā taupības pasākumi, intervijā aģentūrai AFP ceturtdien norādīja Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis.

"Eirozonas valstu gadījumā tas, šķiet, ir vienīgais reālistiskais ceļš uz priekšu," sacīja Dombrosvskis, kas ieradies uz Eiropas Savienības samitu Varšavā.

"Mums Latvijā bija šīs debates, ka nav laba doma krīzes laikā samazināt izdevumus, ka nodokļu celšana ir slikta doma, tāpēc pagaidīsim, kamēr ekonomika stabilizēsies, izmantosim budžeta deficītu kā fiskālo stimulu un ar parādu tiksim galā vēlāk," norādīja premjers, "taču diemžēl šī loģika nedarbojas viena vienkārša iemesla dēļ - finansiālā stabilitāte ir ekonomiskās izaugsmes priekšnosacījums."

Kā piebilda Dombrovskis, kā liecina Latvijas pieredze, taupības pasākumi jāīsteno strauji, kamēr Grieķija mēģina budžeta stabilizāciju novilcināt.

"Viņi starptautiskajā programmā piedalās jau ilgāk nekā gadu, kopš 2010.gada maija, un mēs redzam, ka šobrīd pret Grieķiju ir daudz mazāka uzticība nekā pirms gada," norādīja Latvijas valdības vadītājs.

Vienlaikus viņš atzina, ka Atēnas "dara visai daudz" un ka Grieķijas taupības pasākumi "nav joks".

"Taču, acīmredzami, viņi nedara pietiekami, lai pārliecinātu tirgu un lai pietiekami pārliecinātu ikvienu. Šī novilcināšanas taktika nedarbojas," uzsvēra Dombrovskis.

"Reformas labāk īstenot tad, kad tās nepieciešamas, arī sabiedrībai [tas ir labāk], jo tā saka: "Labi, lai cik slikti būtu šobrīd, tagad mēs redzam gaismu tuneļa galā"," piebilda premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas