Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: Tagad būs vieglāk atrast airBaltic investoru

Eiropas Komisijas (EK) trešdien publicētais atzinums, kas atzīst valsts savulaik lidsabiedrībai airBaltic sniegto atbalstu par atbilstošu Briseles prasībām, rada daudz pozitīvāku fonu investora piesaitei un kopumā tālākai uzņēmuma attīstībai, portālam Diena.lv sacīja Eiropas Parlamenta deputāts, ekspremjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), kura vadītā valdība savulaik lēma par atbalsta sniegšanu airBaltic.

"Protams, tas ir daudz pozitīvāks fons, uz kura veikt investora piesaisti un domāt par tālāko uzņēmuma attīstību," sacīja Dombrovskis, bilstot, ka EK atzinums viesis juridisku skaidrību, bet savulaik sniegtais atbalsts nodrošinājis, ka uzņēmums būs konkurētspējīgs ilgtermiņā.

Ekspremjers uzsvēra, ka Briseles lēmums parāda, ka visas bijušo airBaltic akcionāru pretenzijas ir izrādījušās nepamatotas un valdības savulaik īstenotie lēmumi, pārņemot airBaltic un sākot tā restrukturizācijas plānu, devuši pozitīvu rezultātu, proti, no milzīgiem zaudējumiem uzņēmums jau tagad ir atgriezies pie peļņas, bet valsts atbalsta lieta ir sekmīgi noslēgusies.

Taujāts, vai EK atzinums būtu bijis savādāks, ja netiktu veikta lidsabiedrības restrukturizācija, Dombrovsis atbildēja apstiprinoši. "Tieši tā. [...] Restrukturizācijas plāns, no vienas puses, atjauno uzņēmuma konkurētspēju, no otras puses, arī novērš iespējamos konkurences kropļojumus, ko šie īstenotie pasākumi ir radījuši."

Jau ziņots, ka EK trešdien ir apstiprinājusi pārstrukturēšanas atbalstu Latvijas aviosabiedrībai airBaltic - vairāki pasākumi, ko Latvija īstenojusi saistībā ar airBaltic pārstrukturēšanu 2011. un 2012. gadā, bija saskaņā ar Eiropas Savienības noteikumiem par valsts atbalstu, un restrukturizācijas plāns ir novērsis pārējo darījumu potenciālo kropļojošo ietekmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas