Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dziesmu un deju svētku norises vietās aizliegs lidināt dronus

Līdz 10.jūlijam Dziesmu un deju svētku norises laikā līdztekus citiem sabiedriskās kārtības un drošības pasākumiem pastiprināta kontrole tiks vērsta arī dronu lidināšanai, kas pasākuma norises vietās ir aizliegta, informēja Valsts policijā (VP).

VP vērš uzmanību, ka no šodienas gaisa telpa bezpilota gaisa kuģiem slēgta Mežaparka estrādes apkārtnē, Rīgas centrā, kā arī Daugavas stadiona apkārtnē. Rūpēs par pasākuma dalībnieku un viesu drošību, VP kopā ar sadarbības partneriem sola uzraudzīt gaisa telpu minētajās zonās, tostarp pielietojot speciālas iekārtas nesankcionētu gaisa kuģu lidojumu konstatēšanai un novēršanai. Pārkāpējiem var tikt piemēroti ne vien administratīvie sodi, bet arī lidaparāti tiks konfiscēti.

Šādi ierobežojumi noteikti tostarp rūpēs par iedzīvotāju drošību, lai nepieļautu potenciālu apdraudējumu, piemēram, nesankcionēta lidaparāta kontroles zaudēšanas gadījumā.

Ņemot vērā apjomīgo svētku pasākumu programmu vairāku dienu garumā dažādās norises vietās, policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju, Nacionālo Bruņoto spēku Gaisa spēkiem, Nacionālo Bruņoto spēku Apvienoto štābu, Zemessardzi, Militāro policiju un Civilās aviācijas aģentūru, veiks slēgtās gaisa telpas rūpīgu uzraudzību, novēršot likumpārkāpumus un potenciālus drošības riskus pasākuma dalībniekiem un apmeklētājiem. Apvienojot tehniskās iespējas un kapacitāti, likumsargiem būs iespēja ne vien fiksēt nesankcionētus bezpilota gaisa kuģu lidojumus, bet arī veikt to piespiedu nosēdināšanu un identificēt tālvadības pilotu atrašanās vietu.

Likumsargi ir pilnā gatavībā nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību svētku laikā un šonedēļ jau aizvadīja kopīgas starpresoru pieredzes apmaiņas mācības, lai kopīgiem spēkiem nodrošinātu bezpilota gaisa kuģu noteikto ierobežojumu kontroli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas