Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dzīvniekiem domātie ārstnieciskie gēli populāri arī cilvēku ārstēšanai

Zirgiem domātie pretsāpju gēli ir ļoti populāri ne tikai zirgkopju aprindās - arī Latvijas iedzīvotāji tos lieto savām vajadzībām, svētdien vēstīja LNT raidījums Top10.

Raidījums ziņo, ka atjautīgākie Latvijas iedzīvotāji jau sen nepērk dārgos cilvēkiem domātos sildošos vai dzesējošos gēlus, bet ieziežas ar lopu smērēm. Ārsti nav pret un piebilst, ka tā ir ne tikai lētāk, bet bieži vien arī veselīgāk, jo dzīvnieki ir stipri jūtīgāki par cilvēkiem.

Veterinārijas speciālisti raidījumam apstiprina, ka gēli zirgiem ir ļoti pieprasīti, taču ne zirgu, bet pašu pircēju vajadzībām. Turklāt cilvēki savām vajadzībām pērk arī govs tesmeņu mīkstinošos un pretiekaisuma krēmus dažādiem dzīvniekiem. Kā atzīst veterinārs Aldis Usāns, pēdējos divos gados interese par dzīvnieku ziedēm ir tikai augusi. "Ir bijis tā, ka piezvana ģimenes ārsts un jautā vai jums ir pārdošanā gēls zirgiem," sacīja A.Usāns.

Puslitra pudele tā dēvētā "zirgu gēla" maksā aptuveni septiņus latus. Tas ir tik pat cik 100 gramu tūbiņa tādas pašas iedarbības cilvēkiem domātais gēls aptiekā.

Latvijas ārstu biedrībā norāda, ka zirgiem domātais gēls cilvēka locītavām un muskuļiem nekādu kaitējumu nevar nodarīt. Gluži pretēji, to var lietot droši un tas arī palīdzēs. Latvijas ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis par lopu gēlu izmantošanu cilvēku vajadzībām nav pārsteigts - dažās Rietumeiropas valstīs un it īpaši postpadomju zemēs tas neesot nekas neparasts.

Gēli lopiem ir kopšanas līdzekļi un tos iespējams iegādāties bez receptes. Tāpēc tiem nav pārdošanas un lietošanas ierobežojumu. Taču veterināri piebilst, ka dzīvniekiem domātos recepšu medikamentus cilvēki lietot gan nedrīkst. Tās ir zāles, kuras veterinārs izraksta tikai dzīvnieka vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas