Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Elektromobiļu piegāde pašvaldībām – vienās rokās

Izmantojot Eiropas finansējumu, pašvaldību rīcībā sāk nonākt elektromobiļi, un teju visos konkursos par piegādi uzvarējusi viena un tā pati kompānija, otrdien lasāms avīzē Dienas Bizness.



Gandrīz visos pašvaldību izsludinātajos iepirkumos elektromobiļu iegādei uzvarējusi SIA Moller Auto Latvia, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Izlases kārtībā pārbaudot paziņojumus par konkursa uzvarētājiem, jāsecina, ka kompānijas iesniegtais piedāvājums bijis vienīgais. Dažu mēnešu laikā uzņēmums ir uzvarējis ap 40 pašvaldību un izglītības iestāžu konkursos, kuru kopējā līgumcena pārsniedz 2,13 milj. eiro, liecina DB aplēses, izmantojot IUB informāciju. Jāpiebilst, ka daudzi konkursi vēl nav noslēgušies. 


Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs laikrakstam Dienas Bizness norādījis - Moller Auto nav vienīgais, kas pārdod elektromobiļus Latvijā, taču tā piedāvātais Volkswagen e-up! ir lētākais modelis. Ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu, šis auto var maksāt tikai ap 9 tūkstošiem eiro, kas to padara pievilcīgu. Turklāt, izvēloties elektromobiļus, kas Latvijas tirgū pagaidām vēl ir mazpazīstami, klienti nereti labāk uzticas pazīstamam ražotājam.

Pie uzvarām tikuši arī citi uzņēmumi, piemēram, SIA Mile Auto uzvarējusi konkursā par viena elektroauto piegādi Valmierai 27,8 tūkstošu eiro vērtībā. Tiesības piegādāt otru mašīnu pilsētai nesen noslēgtā konkursā ieguva Moller auto. Kopējā piedāvātā līgumcena bija 50 tūkstoši eiro. Vēl vienu mašīnu 27,3 tūkstošu eiro vērtībā Mile Auto piegādās arī valsts a/s Latvijas gaisa satiksme, kas ir saņēmusi ES atbalstu šai aktivitātei. 


Mile Auto ir Volkswagen un Škoda servisa partnera SIA Auto Īle un Herbst īpašnieka Māra Īles dibināts uzņēmums, kuru šogad Citroen importētājs Latvijā SIA Veho autorizēja šī zīmola automašīnu tirdzniecībai Siguldā. 


Latvijas gaisa satiksme iegādāsies jaunu rūpnieciski ražotu elektromobili Citroen Berlingo III FG Elektro FG, kura plānotais nobraukums starp pilnas uzlādes reizēm ir 170 kilometri un maksimālais ātrums 110 km/h, ziņo valsts uzņēmumā. Elektromobilis tiks izmantots uzņēmuma saimnieciskajā darbībā, tādējādi samazinot autotransporta dūmgāzu radīto piesārņojumu un saudzējot lidostas teritorijas vidi. Tiesa, valsts uzņēmumiem atbalsta intensitāte ir mazāka kā pašvaldībām, proti, no kopējām projekta izmaksām Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansējums ir 11,9 tūkstoši eiro.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas