Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elektronisko skrejriteņu vadītājiem piemēros līdzīgas prasības kā velosipēdu vadītājiem

Elektronisko skrejriteņu vadītājiem tiks piemērotas līdzīgas prasības kā velosipēdu vadītājiem, paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi ceļu satiksmes noteikumos.

Tostarp noteikts, ka gājēju un velosipēdu ceļu, kopīgu gājēju un velosipēdu ceļu, velojoslu un velosipēdu ceļu var izmantot arī elektroskrejriteņu vadītāji vai ka pa joslu, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, atļauts braukt arī elektroskrejriteņu vadītājiem, ja ir uzstādīta papildzīme, kas apzīmē velosipēdu.

Tāpat precizēts noteikumos ietvertais regulējums, kas attiecas uz luksofora signālu ar cilvēka siluetu, tādējādi nosakot, ka šī luksofora signāli attiecas arī uz elektroskrejriteņu vadītājiem. Noteikts, ka, nogriežoties pa labi vai pa kreisi, bet, ja pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas atdala sadalošā josla; noteikumi papildināti ar aizliegumu vilkt elektroskrejriteņus (līdzīgi kā velosipēdus un divriteņu mopēdus), kā arī precizēta vairāku velosipēdiem saistošu satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu (ceļa zīmju un apzīmējumu) darbība, attiecinot tos arī uz elektroskrejriteņu vadītājiem.

Ceļu satiksmes noteikumi papildināti arī ar atsevišķu nodaļu, kas nosaka papildu prasības elektroskrejriteņu vadītājiem, piemēram, vienai no tām esot, ka elektroskrejritenim jābūt tehniskā kārtībā un jābūt aprīkotam ar bremzēm, turklāt braukšanas laikā priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē - sarkanas gaismas lukturim. Ja iespējams, vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Tāpat grozījumos ietverta papildzīmes "Fotoradars" nosaukuma mainīšana uz "Kontroles ierīce", lai šī zīme varētu norādīt ne tikai uz fotoradaru vai videoradaru lietošanu, bet arī uz citām kontroles vai uzskaites ierīcēm, kas veic transportlīdzekļu foto vai video fiksāciju.

Jaunajos noteikumos ietverts arī tas, ka pašvaldības kontroles dienests turpmāk viena no institūcijām, pēc kuras norādījumiem transportlīdzekļa vadītājam būtu pienākums apturēt transportlīdzekli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas