Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FM: Ministrijas piemaksu sistēma atbilst likumā noteiktajam

Finanšu ministrijā (FM) motivācijas instrumenti ir atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības likumā noteiktajām normām un to piemērošanai ir noteikta skaidra, caurskatāma un saprotama sistēma, kas balstīta uz darba kvalitātes izvērtējumu, rezultātu sasniegšanu un darbinieku motivāciju, aģentūrai LETA paziņoja FM, komentējot Valsts kontroles (VK) izteikto kritiku.

VK savā revīzijā norādījusi, ka piemaksas jāpārskata ne retāk kā reizi gadā, turpretī FM ieviestā sistēma paredz, ka šo piemaksu pārskatīšanu veic ne retāk kā reizi ceturksnī. Tādējādi FM nodrošina, ka piemaksa tiek piešķirta par konkrētu rezultātu vai plānotajam darbībām, piemēram, valsts budžeta likumprojekta izstrādes procesā, ko arī apliecina datu analīze par piešķirtajām piemaksām, gan periodi, uz kādiem nosaka piemaksas, gan piemaksas apmērs, gan darbinieki, kuriem nosaka piemaksas, uzskata ministrija.

2016.gadā FM piemaksas pārskatījusi piecas reizes gadā.

Tajā pašā laikā FM atzina, ka ministrijai ir sniegts ieteikums uzlabot sistēmu līdz gada beigām, ko FM vēl turpinās darīt. "Esam izstrādājuši vēl detalizētāku darbinieka snieguma vērtēšanas sistēmu, ko tuvākajā laikā ar Valsts kontroli apspriedīsim," piebilda FM.

Tāpat ar Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) rīkojumu ir izveidota darba grupa, ko vada Valsts kanceleja un saskaņā ar rīkojumu darba grupai līdz šā gada decembrim ir jāiesniedz Ministru kabinetā likumprojekts par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmas pilnveidošanu. Līdz ar to minētais jautājums tiks risināts izstrādājamā likumprojekta ietvaros.

Jau ziņots, ka 2016.gadā piemaksas valsts iestādēs un ministrijās sasniegušas 81 miljonu eiro, turklāt tās galvenokārt piešķirtas formāli, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā Par Latvijas Republikas 2016.gada pārskatu par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem.

Analizējot noteiktu piemaksu saņēmušo darbinieku īpatsvaru, VK konstatējusi, ka, piemēram, Finanšu ministrijā (FM) piemaksu par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti saņem 94% darbinieku un tā tiek maksāta 10-12 mēnešus gadā.

Tāpat VK secinājusi, ka lielākais piemaksu apmērs 2016.gadā - 1,62 miljoni eiro - ir izmaksāts FM.

Top komentāri

Labais
L
Ministri saka ka prēmiju un piemaksu sistēma atbilst latvijas likumam...pag,pag,pag..Bet šo laupīšanas un naudas zagšanas likumu ir izdomajuši tie kas saņem šīs piemaksas,proti BANDITISKĀ VALSTS PARVALDE....
Valdis
V
Pensiju nogriešana mirstīgajiem arī esot likumīga, jo bij jāglābj žīduzagļu dzīvības no PAREX, savādi Solncevieši te normāli patīrītu krējumu.Protams , tiem kam pensijas lilākas par 2,3 tūkštoši tas neskar.
Manuprāt
M
Ne viens nešaubījās, ka tas nebūs "likuma" ietvaros. Puķu Andra shēmošanas skola strādā. Tas arī no sākuma pakārtoja likumdošanu, tad veica shēmu un, pēc tam, atkal likumdošanu izmainīja, lai citi nevarētu shēmot. Kaut Jūs Siles Vepri visi nosprāgtu !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas