Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FOTO: Jelgavas novada pašvaldības darbinieki "semināra" laikā lieto alkoholu un klausās skaļu mūziku

Otrdien, kad visā Latvijā piemin komunistiskā terora upurus, Jelgavas novada pašvaldība darba laikā rīkoja policistu un sociālo darbinieku pārrunu semināru, kas noslēdzās ar skaļu popmūziku un alkohola lietošanu Zaķu pļavā Vilces pagastā, vēsta portāls zz.lv.

Pāris stundu pēc uzstāšanās politiski represēto piemiņas pasākumā Svētbirzē ap pulksten 16.30 zz.lv žurnālisti Zaķu pļavā pamanīja vairākus Jelgavas novada pašvaldības darbiniekus, tostarp sociālos darbiniekus, policistus un novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni. Pārdesmit cilvēku kompānija sēdēja pie galdiem nojumēs, daļa cepa gaļu, bet vairums pulcējās ap uzkodām un alkoholiskajiem dzērieniem.

Vilces pagasta pārvaldes vadītāja Anda Duge, pamanījusi žurnālistus, raidīja viņus prom ar argumentu “preses klātbūtne šajā pasākumā nav vēlama”.

Pēc pulksten 17 Z.Caune zz.lv telefoniski taisnojās, ka Zaķu pļavā uzturējies, augstākais, pusstundu. Vēlējies apskatīt, kā rit “seminārs”. Turklāt trešdien novada domes priekšsēdētājs sola runāt ar attiecīgo nodaļu vadītājiem par to, ka datums tādai pasēdēšanai pļavā nav izraudzīts pareizais.

Sarīkojumā Zaķu pļavā piedalījās ap trīsdesmit novada sociālo darbinieku, virkne pašvaldības policistu, tostarp arī novada Pašvaldības policijas priekšnieks Haralds Dauginovičs. 

“Jelgavas novada pašvaldības sociālais dienests, savā ikdienas darbā strādājot tandēmā ar pašvaldības policiju – gan apsekošanās, gan problemātisko situāciju risināšanā, jau laikus bija plānojuši dažādu darba jautājumu un situācijas analīzes sanāksmi,” atrašanos Zaķu pļavā zz.lv skaidroja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Jelgavas novada pašvaldības pārstāve uzsvēra, ka dienās, kad pašvaldības ēkas lielā zāle ir aizņemta, pasākumi tiek organizēti vai nu ārpus telpām vai kādā no pagastiem. Šoreiz izbraukums tika plānots Vilcē. Viņa arī norādīja, ka pasākums tika plānots gan ar stingru darba kārtību izbraukuma pirmajā daļā, gan neformālo gaisotni – darba dienas noslēgumā.

D.Kaņepone pauda viedokli, ka novada pašvaldības un savas personīgās cieņas apliecinājumu izsūtītajiem cilvēkiem priekšsēdētājs izrādīja, noliekot ziedus pie piemiņas akmens Svētbirzē. “Ņemot vērā, ka arī Ziedoņa Caunes tēvs tika izsūtīts, ir neētiski piesaukt priekšsēdētāja vienaldzību pret 14. jūnija notikumiem,” piebilda D.Kaņepone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas