Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO: Kučinskis uzaicina NATO ģenerālsekretāru uz Rīgu

Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien Briselē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg), tikšanās laikā uzsverot NATO kā Latvijas drošības stūrakmeni. Tāpat sarunas laikā Ministru prezidents uzaicināja NATO ģenerālsekretāru apmeklēt Latviju, portālu Diena.lv informēja premjera pārstāvis Andrejs Vaivars.

Tikšanās laikā apspriesta drošības situācija Baltijas reģionā un gatavošanās jūlijā paredzētajam Varšavas NATO samitam. Sarunā ar Stoltenbergu premjers norādīja, ka Latvijai ir svarīgi, lai samitā tiktu pieņemti lēmumi par pastiprinātu ilgtermiņa NATO spēku klātbūtni Baltijas reģionā.

NATO ģenerālsekretārs augsti novērtēja Latvijas apņemšanos līdz 2018. gadam palielināt savu aizsardzības budžetu līdz 2% no IKP. Pašreiz šim mērķim tiek atvēlēti 1,4% no IKP.

Stoltenbergs un Ministru prezidents apsprieda nepieciešamību stiprināt ES-NATO sadarbību, īpaši cīņā pret hibrīdapdraudējumu. Tāpat Latvija sagaida, ka Varšavas NATO samitā tiks uzsvērts, ka NATO 5. pants, ir attiecināms ne tikai uz konvenciāliem uzbrukumiem, bet arī uz hibrīdkara elementiem.

Abas puses bija vienisprātis, ka NATO ciešāka sadarbība ar Somiju un Zviedriju arī ir nozīmīga reģiona drošības stiprināšanai.

Jau vēstīts, ka Latvijas premjers šonedēļ devies uz Briseli, lai piedalītos kārtējā Eiropadomes sanāksmē, kā arī tiktos ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas