Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

FOTO: Skanstes apkaime - jau tūlīt apspriešanā

Kultūras celtnes, uz kuru tapšanu gadiem gaida vairākas nozares, varētu būvēt Skanstes apkaimē, kuras attīstību ietekmēt tūlīt būs iespēja ikvienam - izstrādājot Skanstes apkaimes lokālplānojumu, sabiedriskā apspriešana notiks no 20. novembra līdz 22. decembrim, trešdien vēstas laikraksts Dienas Bizness.

Tūrisma nozares profesionāļi gadiem norāda, ka Rīgai ir nepieciešamas speciāli konferenču rīkošanai paredzētas telpas, kur būtu iespējams uzņemt ap 2000 apmeklētāju. Šo telpu trūkums ik gadu Rīgai konkurences cīņā par lielu pasākumu uzņemšanu liek piekāpties citām valstīm, kas savukārt nekādi nesekmē tūrisma attīstību nesezonā. Konferenču centrs varētu tapt SIA Merks attīstāmajā teritorijā, Dienas Biznesam apliecinājis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš. Jāpiebilst, ka konferenču centrs varētu tapt arī Zaķusalā, kur attīstību plāno SIA Eiroholdings, SIA Ave Astra, a/s Grindeks, SIA_ Vitalian _un Latvijas Darba devēju konfederācijai piederošā SIA Biznesa centrs Zaķusala.

Savukārt 2021.gadā teritorijā starp Hanzas, Pulkveža Brieža un Skanstes ielu, kas pieder otram lielajam apkaimes attīstītājam ABLV Bank, 2021. gada beigās varētu slieties Laikmetīgās mākslas muzejs, kas arī jau gadiem ir valsts neizpildīto darbu sarakstā. Oktobra beigās kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds, kuru dibinājuši ABLV Charitable Foundation un Borisa un Ināras Teterevu fonds, parakstīja nodomu protokolu par muzeja būvniecību.

Paredzēts, ka Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds izsludinās skiču un tehnisko projektu konkursus, nodrošinās ēkas būvniecību, infrastruktūras izveidi, muzeja iekārtošanu un krājuma izvietošanu. Pēc muzeja nodošanas ekspluatācijā fonds rūpēsies par tā darbību, pārvaldību un attīstību, tostarp Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma uzturēšanu un attīstību muzeja vajadzībām. Muzejs būs atvērts un pieejams sabiedrībai. Plānots, ka fonda dibinātāji muzeja būvniecībai nodrošinās nepieciešamo finansējumu 30 miljonu eiro apjomā.

Laikmetīgās mākslas muzeja īstenošana ieplānota New Hanza City projekta trešajā kārtā, kad 24,5 hektrāru plašajā teritorijā bijušās Preču dzelzceļa stacijas vietā jātop arī daudzdzīvokļu ēkām un pilsētas dārzam. Plānots, ka nākamgad tiks izsludināts starptautisks arhitektūras vīziju konkurss, laikrakstam pastāstījis ABLV Bank Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ilmārs Jargans. Ēka tiek plānota 10 tūkstošu kvadrātmetru plaša un četrus stāvus augsta.

Kopumā New Hanza City teritorijā līdz 2033. gadam plānota vairāku biroju ēku, tostarp 15 stāvu augstas ABLV Bank galvenās mītnes, viesnīcas, dzīvojamo ēku, bērnudārza būvniecība un pilsētas dārza izveide. Banka informē, ka projektā jau ieguldīti vairāk nekā 28 miljoni eiro.

Attīstoties apkaimei, tiek plānots, ka iedzīvotāju skaits varētu sasniegt vai pat pārsniegt 30 tūkstošus. 2011. gadā tur dzīvoja ap 800 cilvēku. Tā kā apkaimē jau darbojas vairākas skolas, būtiskāka problēma ir bērnudārzu trūkums, tāpat trūkst kultūras objektu un bibliotēkas, kuras izveidi, tiklīdz sasniegts noteikts iedzīvotāju skaits, pieprasa normatīvie akti. Lokālplānojumā gan nav noteikta konkrēta vieta kultūras centra vai līdzīga objekta izveidei. Savukārt sportošanas iespējas tiek nodrošinātas jau šobrīd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas