Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gailītis: Kolāts ir apķērīgs puisis, un daudzus knifus viņš apgūs strādājot

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma _100. panta preses kluba _pēdējā raidījuma dramatisko reitinga kritumu nepieciešams pētīt ilgākā laika griezumā un jāsaprot, vai tas ir tikai viens gadījums vai tendence, uzskata bijušais LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis.
100. Panta preses kluba pēdējā raidījuma reitings krities uz pusi, salīdzinot ar citiem raidījumiem,  vēsta BNS. LTV ģenerāldirektors Edgars Kots paziņojis, ka televīzija šobrīd analizē, kas varētu būt reitinga krituma iemesli.

M. Gailītis uzskata, ka raidījums līdz šim sevi ir pierādījis un tam vienmēr bijusi stabila auditorija un labi reitingi, līdz ar to šoreiz tā iespējams bijusi apstākļu sakritība, kas ir ļoti atkarīga no raidījuma viesiem, tempa un raidījuma uzstādījuma.

"Tur ir jāskatās tas viss ilgtermiņā - vairāku nedēļu griezumā un jāsaprot, vai tā ir tendence. Ja tā ir kā tendence, tad, protams, televīzijai un kanāla vadībai ir jāanalizē, kas tur ir par iemesliem. Iespējams, tas ir viens gadījums, taču tas ir uzmanības vērts un garām to palaist nedrīkst," pauž M. Gailītis. 

Arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) lektore Ilze Šulmane pieļauj, ka reitinga kritumam, iespējams, ir kādi sistēmiski cēloņi, piemēram, intriģējošas programmas citos kanālos. "Tur ir vajadzīgi pētījumi un tas ir tas, kas mums trūkst - konkrēta vadītāja vai konkrētas pārraides virzības maiņas vai vispār raidījuma kaut kāds kvalitātes izvērtējums fokusgrupās," uzskata I. Šulmane.

Lektore arī norāda, ka ne visas LTV jaunā ziņu dienesta vadītāja Dzintra Kolāta vadītās pārraides bijušas "normas robežās", kā piemēru minot raidījumu, kurā piedalījās Eiropas parlamenta deputāts Alfrēds Rubiks. "Viņš bija labs radio vadītājs un ļoti atraktīva persona. Daudzi formāti viņam padodas, bet es domāju, ka preses klubā vajadzētu būt daudz kritiskākai izvērtēšanai," tā I. Šulmane.

Līdzīgas domās ir arī bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve, kurš norāda, ka Dz. Kolāts ilgstoši pildījis administratora funkcijas un "administrators un žurnālists nav gluži viens un tas pats".  

"Administratoriem ar politiķiem vai amatpersonām ir jākomunicē pavisam savādāk nekā žurnālistiem un ir ļoti grūti lomu nomainīt. To jau redz arī skatītājs," pauž R. Tjarve.

M. Gailītis gan uzskata, ka Dz. Kolāts kā vadītājs ir pietiekami atraktīvs, tiesa gan ir lietas, kuras var iemācīties tikai strādājot. "Es absolūti nedomāju, ka viņš ir slikts vadītājs, galīgi nē, bet ir kaut kādas nianses, ir kaut kādi knifi, kurus nevar iemācīties, kurus var tikai iegūt strādājot. Tās ir lietas, kuras varbūt Kolāta kungs iegūs strādājot, viņš ir apķērīgs puisis," tā M. Gailītis. 

100.panta preses klubu sabiedriskajā televīzijā tradicionāli vada Ziņu dienesta vadītājs, šādu kārtību iedibināja bijušais Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis. Nesen pēc pāriešanas darbā no Latvijas Radio uz televīziju raidījuma vadītāja krēslā sēdās Dzintris Kolāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas