Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ģimenes ārsti par streika pārtraukšanu lems, kad būs pilnīga vienošanās

Ģimenes ārsti šobrīd streiku turpina, jo pilnīga vienošanās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) vēl nav panākta. Sapratne rasta atsevišķos jautājumos, bet, lai lemtu par streika pārtraukšanu, jāpanāk kompromiss visos aspektos.

Šodien Streika komiteja tikai varētu lemt, vai premjera piedāvājums ir ģimenes ārstiem pieņemams un vai līdz ar to streiku varētu pārtraukt. Valdības vadītājs gan tagad jau ir apsolījis, ka uz streikojošajiem mediķiem spiediens no valsts iestādēm vairs netiks izdarīts un nevienam sankcijas nepiemēros. 

Uz sarunām ar valdības vadītāju Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) gāja, lai primāri runātu par mediķu tiesībām streikot. Līdz šim ne Veselības ministrija (VM), ne valdība ārstu rīcību par streiku neatzīst. Taču tikšanās laikā šis jautājums nolikts malā, lai pēc būtības runātu par ārstu prasībām. Vairākos jautājumos izdevies rast sapratni, un, pēc Kučinska teiktā, palicis tikai "pārrunāto uzlikt uz papīra". Asociācijā tagad gaida rakstiskus valdības vadītāja priekšlikumus, ko pēc tam vērtēs Streika komiteja. Tikai tad varēs spriest, cik pieņemams ir piedāvātais variants. Tas nozīmē, ka kādu laiku vēl notiks sarakste ar premjera biroju, ņemot vērā, ka šajās dienās Kučinskis atrodas komandējumā Vācijā. Zvērināta advokāte Solvita Olsena Dienai gan piebilst, ka tehniski nav iespējams šos jautājumus tik ātri sakārtot, lai streiku pārtrauktu vēl šonedēļ: "Steiga svarīgu jautājumu risināšanā ir pats bīstamākais apstāklis."

Pozitīvāk noskaņota ir Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) vadītāja Līga Kozlovska. Viņa saka – streiku varētu pārtraukt jau šodien, ja asociācija saņemtu rakstisku apliecinājumu par prasību izpildi. Šis dokuments jāparaksta gan premjeram un veselības ministrei, gan visiem koalīcijas partiju vadītājiem. Šādā veidā mediķi politiķiem dotu "uzticības kredītu", ka arī vēlāk Saeimā šie jautājumi tiktu atbalstīti. LLĢĀA gan nav Streika komitejā, tāpēc gala lēmumu par streiku ietekmēt nevar. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 7.jūlija, numurā!

Top komentāri

Turas braši! Atsaka arī bērniem!
T
Ģimenes ārsti turas braši! Panorāma ziņoja, ka palīdzība atteikta pat pusotru gadu vecam bērnam ar augstu temperatūru. Savējos principus nenodod! Tā ir tiešām krietna rīcība!
Nevis streiks, bet līguma uzteikums
N
Tā kā ģimenes ārsti nav darba ņēmēji, bet sīkuzņēmēji, tad tas, ko viņi sauc par streiku, nav un nevar būt streiks Streiku likuma izpratnē. Savukārt, lai kādam vispār pastāvētu tiesības vērsties tiesā ar prasību atzīt streiku par nelikumīgu, prasītājam ir jābūt darba devējam. Šajā gadījumā Veselības ministrija nav darba devējs Darba likuma un Streiku likuma izpratnē.
andis
a
Valdībai vajadzētu pusi no Viņiem atlaist, tad otra, atlikusī puse iespējams sāks strādāt. Nevis uzskatīs to par veiksmīgi bīdāmu biznesa projektiņu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas