Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Grib izdarīt izvēli svaigā gaisā

Vēlēšanu iecirkņu vadītāji apstiprina, ka aktivitāte Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ir zemāka nekā, piemēram, pērn pašvaldību vēlēšanās, taču par vēlētāju trūkumu sūdzēties nevar un neiztiek arī bez atsevišķiem starpgadījumiem, vairākos iecirkņos Salaspilī un Rīgā noskaidroja portāls Diena.lv.

766.iecirkņa vadītāja pastāstīja, ka viņai nācies kādam vēlētājam aizrādīt, ka balsot ārpus iecirkņa nedrīkst un, izejot ārā ar visām vēlēšanu zīmēm un aploksni, viņš savu iespēju nobalsot var zaudēt. Vēlētājs gan paskaidrojis, ka ārā taču ir gaišāks un zīmēs rakstīto labāk salasīt, taču nobalsojis atbilstoši noteiktajai kārtībai.

Tāpat kāda balsotājs priecājies, ka šajās vēlēšanās viņam pasē netiekot spiests zīmodziņš. Parasti pēc katrām vēlēšanām esot jāmaina pase, jo viņš bieži ceļojot un ārzemēs nācies skaidrot, ka zīmogs pasē nenozīmējot, ka viņš sēdējis cietumā. Vienlaikus citi cilvēki krājot vēlēšanu spiedogus un ir vīlušies, nedabūjot kolekcijas papildinājumu.

Diezgan bieži vēlētājiem vairākos iecirkņos nav bijis skaidrs, kā pareizi atzīmēt plusiņus eiroparlamentāriešu kandidātiem vai kā kādu pareizi izsvītrot. Iecirkņu darbinieki šādos gadījumos palīdzēt nedrīkst, jo tā būtu iejaukšanās vēlētāja izvēles izdarīšanā, skaidroja portālam Diena.lv.

Lai arī balsotāju ir mazāk, dienas vidū atsevišķos iecirkņos veidojas rindas.

952 vēlēšanu iecirkņi visā Latvijā būs atvērti līdz plkst.20. Vēlēšanās līdz pusdienslaikam nobalsojuši 17,31% balsstiesīgie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas