Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Iekārotākie darba devēji - pārsvarā lielie uzņēmumi; pirmajā vietā Latvenergo

Iekārotākā darba devēja titulu Latvijas iedzīvotāju acīs jau trešo gadu pēc kārtas nosargājis uzņēmums Latvenergo, rāda aptauja TOP darba devējs 2014, kuru organizēja interneta personāla atlases uzņēmums CV-Online Latvia un kuras uzvarētāji tika paziņoti un apbalvoti svinīgā ceremonijā. Šoreiz aptaujā, kas ilga no pērnā gada decembra vidus līdz šīgada 22. janvārim, piedalījies rekordliels respondentu skaits - ap 6500 respondentu no visas Latvijas.

AS Latvenergo spontāni kā pirmo iekārojamāko darba devēju, kas ienāk prātā, minējuši 8% aptaujas dalībnieku. Šis uzņēmums par iekārotāko nosaukts arī konkrēti ražošanas sektorā. Top darba devēji tika noskaidroti arī citos biznesa sektoros. Finanšu sektorā trešo gadu pēc kārtas par tādu atzīta AS Swedbank, tirdzniecībā (arī atkārtoti) - SIA Statoil Fuel&Retail Latvia, savukārt transporta un loģistikas jomā šo titulu nosargājusi AS Air Baltic Corporation. Vissīvākā cīņa šogad izvērtās par Top darba devēja lauriem IT un telekomunikāciju sektorā, kur SIA Lattelecom beigās piekāpās SIA Latvijas Mobilais telefons.

Šogad pirmo reizi tika noteikti arī labākie darba devēji reģionos. Kurzemē respondenti par tādu atzinuši SIA Ventspils nafta termināls, Zemgalē - AS Dobeles dzirnavnieks, Vidzemē - AS Cēsu alus, savukārt Latgalē - AS Latvijas maiznieks. Tāpat šogad pirmo reizi tika piešķirts diploms Gada izaugsme - to ieguva AS Olainfarm, kas Top 50, salīdzinot ar pērno gadu, pakāpusies par 29 vietām.

"Arī šogad redzam, ka iekārotākie darba devēji Latvijā ir lielie uzņēmumi, kuriem ir pazīstams zīmols un kuri ar savām aktivitātēm ir spējuši radīt sapņu darbvietas tēlu darba tirgū. 70% respondentu par labāko darba devēju ir izvēlējušies nosaukt uzņēmumus, kuros līdz šim paši nav strādājuši, tikai 20% ir balsojuši par esošo darba devēju, bet 10% par iekārojamāko darba devēju ir nosaukuši savu bijušo darbvietu," stāsta CV-Online Latvia vadītājs Aivis Brodiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas