Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ieņēmumu dienests bez Pētersones

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores pienākumus no pirmdienas pilda VID ģenerāldirektora vietniece Dace Pelēkā, kura neplāno piedalīties konkursā uz augstāko amatu iestādē. Jauno VID ģenerāldirektoru valdība izvēlēsies konkursā, kurā pretendenti var pieteiktiesi līdz 4. jūlijam. Līdz pirmdienai neviens iesniegums vēl nebija saņemts. Iepriekšējo konkursu pieredze gan liecina, ka kandidāti parasti piesakās pēdējā dienā, ko skaidro ar bažām par varbūtējo informācijas noplūdi, otrdien lasāms laikrakstā Diena.

Kandidātus VID ģenerāldirektora amatam vērtēs konkursa komisija Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa vadībā. Valsts kancelejai uzdots kandidātu VID ģenerāldirektora amatam izraudzīties līdz 31. augustam.

Līdz ar valdības maiņu pirmo reizi Finanšu ministrijas vadībā ir Zaļo un Zemnieku savienība, tāpēc kuluāros izskan aizdomas, ka konkursā varētu piedalīties un, iespējams, arī uzvarēt ar ZZS saistīts pretendents. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola Dienai uzsvēra, ka uzticoties pretendentu atlases komandai, "kas ir gana profesionāla". Ministre šim procesam sekošot līdzi tikai painteresējoties, vai kāds jau ir pieteicies, bet "citādi vēlos norobežoties no priekšatlases, lai komisija brīvi var izvēlēties labāko profesionāli". Kad konkursa komisija būs izvēli izdarījusi, finanšu ministrei ir jāpieņem lēmums, vai izraudzīto kandidātu virzīt apstiprināšanai valdībā.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 28.jūnija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas