Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ilūkstes novadā policija aiztur kases aparātu zagļus no Lietuvas

Valsts policijas darbinieki 14. aprīlī aizturēja trīs Lietuvas iedzīvotājus, kurus tur aizdomās par divām veikalu laupīšanām Ilūkstes novadā Bebrenes pagastā un Subatē, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Inguna Pužule.

Jau ziņots, ka mēneša sākumā Ilūkstes novadā, Bebrenes pagastā veikalā iegāja divi vīrieši maskās un nolaupīja kases aparātu.

Pēc laupītāju apmeklējuma medicīniskā palīdzība bija nepieciešama veikala pārdevējai, kurai uzbrucējs sejā no baloniņa iepūta gāzi.

Līdzīgs gadījums noticis dažas dienas vēlāk. Kā vēstīts, 13. aprīļa pēcpusdienā Ilūkstes novada Subatē divi maskās tērpti vīrieši, iepūšot pārdevējām acīs asaru gāzi, no kāda veikala nolaupīja kases aparātu.

Valsts policijas darbinieki aizturēja 20, 36 un 35 gadus vecus vīriešus.

Aizturētie savu vainu atzinuši. Izmeklēšanas gaitā atrastas gan maskas, kurus laupītāji izmantoja, gan arī viens no nolaupītajiem kases aparātiem.

Naudu laupītāji bija sadalījuši savā starpā un iztērējuši. Viņi atzinās, ka Latviju noziegumu pastrādāšanai izvēlējušies, jo domājuši, ka neviens pat neiedomāsies, ka vainīgie varētu būt no kaimiņvalsts.

Par abām laupīšanām tika uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas. Divi no aizturētajiem tika apcietināti, bet trešajam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas