Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta Latvijā izvietotās NATO kaujas grupas karavīriem

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) runasvīrs Kaspars Galkins. Tāpat ir identificētas saslimušo karavīru kontaktpersonas. Saslimušie karavīri un kontaktpersonas ir norobežotas no pārējiem, lai ierobežotu vīrusa tālāko izplatību. Saslimušo veselības stāvokli ministrijā nekomentēja.

Galkins piebilda, ka visiem Ādažu bāzē ir obligāti jālieto individuālie aizsarglīdzekļi - sejas maskas, un tiek ievērotas visas valstī noteiktās Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģiskās drošības prasības.

Veselības aizsardzības pasākumu mērķis ir saglabāt NATO vienības kaujas spējas, ko līdz šim pandēmijas izplatība nav ietekmējusi, norādīja Galkins.

Galkins neatklāja saslimušo skaitu, valstspiederību un pat to, vai saslimušie ir no vienas vai vairākām kaujas grupā pārstāvētajām valstīm.

Tikmēr raidorganizācija CBC ziņo, ka ar Covid-19 inficējušies Kanādas pārstāvji.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Latvijas AM pagājušā gada nogalē paziņoja, ka decembrī un janvārī notiek kārtējā Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas rotācija.

Valstu nacionālie kontingenti mainās, ievērojot ar Covid-19 saistītos ierobežojumus un prasības, tai skaitā divu nedēļu pašizolāciju.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

LETA jau pērn jūlijā ziņoja, ka kara lidmašīna ar kanādiešu karavīriem, kas atradās ceļā uz Latviju, pusceļā tika pagriezta atpakaļ, jo konstatēts, ka kāda persona, kas varētu būt nonākusi kontaktā ar lidaparātā esošajiem cilvēkiem, ir inficējusies ar Covid-19.

Gadījums, kad Covid-19 dēļ pusceļā uz Latviju tika pagriezta atpakaļ lidmašīna ar kanādiešu karavīriem, kopumā nav ietekmējis Latvijā izvietotā Kanādas kontingenta rotāciju, aģentūrai LETA iepriekš atzina Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas