Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Izglītībā uzlabojumi nākuši lēni

Sadarbības uzlabošana ar nozari, bezmaksas izglītības nodrošināšana, bērnudārzu rindu problēma ir tikai pāris jautājumu, kam šī gada laikā kopš stāšanās amatā bija jāpievēršas izglītības un zinātnes ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija). Lai gan paveikts ir daudz, tomēr darbi tiek vērtēti pretrunīgi.

2013.gada 2.maijā pēc Roberta Ķīļa demisijas veselības problēmu dēļ Dombrovskis tika apstiprināts par izglītības un zinātnes ministru. Ņemot vērā, ka, pēc nozares pārstāvju teiktā, tajā brīdī zem katras kritikas bijusi tieši komunikācija ar nozari, jaunais ministrs kā vienu no saviem mērķiem izvirzīja steidzamu tās uzlabošanu. Rezultāti tiek vērtēti atšķirīgi pat vienas jomas ietvaros. Piemēram, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, kura sadarbība ar Ķīli bija īpaši neveiksmīga, uzskata, ka ir būtiski uzlabojumi. Par to liecinot izstrādātie un ar nozari saskaņotie dokumenti. Tieši šogad arī sāktas reformas augstākajā izglītībā. Lai gan daļa augstskolu atbalsta ministra redzējumu par budžeta vietu pārdali un atsevišķu augstskolu apvienošanu, tomēr vairāku augstskolu pārstāvji uzskata, ka ministrs nav ņēmis vērā konkrēto augstskolu un reģionu vajadzības.

Lielāku neapmierinātību ministrs izpelnījies no pedagogiem, kuri atzīst, ka sadarbība nav bijusi veiksmīga. Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Ineta Tamane Dienai sacīja, ka kopš LIVA neatbalstīja memorandu, ko ministrija vēlējās parakstīt starp IZM, Finanšu ministriju un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), īpaša komunikācija ar ministru vairs nenotiek. «Diemžēl sadarbība ir pasliktinājusies. Mēs vēlējāmies redzēt ministru, kas tomēr sarunās vairāk ir pedagogu un izglītības darbinieku pusē,» sacīja Tamane. Arī LIZDA uzskata - lai gan konstruktīva dialoga ceļā pieņemti dažādi lēmumi, tomēr esot vairāki joprojām neatrisināti jautājumi, kas neļauj tikt uz priekšu attīstībā, Dienai sacīja LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Pats ministrs uzskata, ka sadarbība ar nozari ir uzlabojusies, taču norāda, ka vienmēr un visu var izdarīt labāk. Kā vienu no pēdējiem veiksmīgas sadarbības piemēriem viņš Dienai min pēdējā Ministru kabineta sēdē pieņemto noteikumu projektu privātajiem bērnudārziem, kuru izstrādājot tika ņemtas vērā vecāku organizāciju rekomendācijas.

Visu rakstu Izglītībā uzlabojumi nākuši lēni lasiet piektdienas, 27.decembra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas