Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Montāgs-Girmess (attēlā) netika pārvēlēts amatā

Izmaiņas airBaltic padomes sastāvā - Montāgu-Girmesu nomaina Tūsens

Trešdien, 26.aprīlī, notikušajā Latvijas lidsabiedrības airBaltic akcionāru sapulcē ievēlēta jauna padome, un Larss Tūsens stājās iepriekšējā airBaltic padomes locekļa Ralfa Dītera Montāga Girmesa vietā, portālu Diena.lv informēja lidsabiedrības pārstāvis Jānis Vanags.

Akcionāru sapulcē tika pārvēlēti trīs līdzšinējie padomes locekļi – Nikolajs Sigurds Bulmanis, Kaspars Briškens un Kaspars Āboliņš, kā arī tika ievēlēts jauns padomes loceklis – Larss Tūsens. Akcionāru sapulce lidsabiedrības padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku vēlēs padomes pirmajā sēdē.

Jau ziņots, ka par airBaltic pastarpinātu mazākuma akcionāru kļuvis Tūsens, kurš no līdzšinējā finanšu investora, vācu uzņēmēja Montāga-Girmesa pārņēmis 20% kapitāldaļu līdzīpašnieci - Aircraft Leasing 1. Attiecīgais darījums Komercreģistrā iegrāmatots 11.aprīlī.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Tūsens patlaban darbojas vairāku uzņēmumu valdēs, piemēram, Basisbank, RoBAT, Nørrebro Bryghus, Dutch Leisure Group. Viņa karjera bijusi saistīta arī ar FTI Group, Airtours, Scandinavian Airlines (SAS) un Privatbanken (patlaban Nordea).

Aviokompānija airBaltic pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

Lidsabiedrība airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem, piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

(pievienota 3.,4. un 5.rindkopa)

 

Top komentāri

kukū
k
Redz cik ātri izplatās informācija , ka nabadzīgajā valstī var pelnīt vairāk kā Rietumos, drīz tie ārzemnieki salidos šeit kā mušas uz sūdu!
vecis
v
slikti - tas pirmais jau bija sagrābies miljonus,varēja turpin āt ""darboties"" - BET - tas nākošais grābs vēl vairāk
Lauķis
L
2 gadi,3 maksimums, un AirBaltic jau būs zem SAS.ATCERATIES MANUS VĀRDUS.Jau tagad tiek iztirgotas akcijas skandināviem.Un beigās tas pasākums aizies par sviestmaizi.Kā visa Latvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas