Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izsludina vidusskolēnu uzņemšanu Līderu programmā

Izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) izsludina skolēnu pieteikšanos uzņemšanai Līderu programmā. Jau desmito gadu, ap piecpadsmit vidusskolēnu no visas Latvijas, programmas ietvaros būs iespēja attīstīt līderības prasmes gan pieredzējušu mentoru, gan kouču vadībā.

Līderu programmas dalībnieki viena mācību gada laikā apmeklēs dažādas meistarklases, biznesa darbnīcas, izstrādās savus projektus un individuāli strādās ar mentoriem. Līderu programmas apmācība noslēgsies 2024. gada vasaras beigās - vairāku dienu  nometnē "Junior Achievement Unlocked 2024".

“Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns: “Jebkurā amatā, dzīves sfērā ir nepieciešams līderis. Tieši tādus jauniešus mēs meklējam – neatlaidīgus, mērķtiecīgus, kuri ir gatavi attīstīties, lai nākotnē uzņemtos atbildību un  virzītu procesus - sabiedrībā,  politikā, mākslā vai uzņēmējdarbībā.”

Programmas mērķis ir attīstīt jauniešos līderības prasmes, lai nākotnē tie kļūtu par izciliem līderiem biznesā, politikā, valsts pārvaldē vai radošajās sfērās. Dekādes laikā Līderu izglītības programmu absolvējuši jau ap 120 jauniešu.

AS “CleanR Grupa” padomes priekšsēdētājs un Junior Achievement Līderu programmas iniciators Guntars Kokorevičs: “Junior Achievement Līderu programma ir izcila platforma, kur zinātkāriem jauniešiem iegūt pārliecību par savu varēšanu, drosmi ideju īstenošanai un profesionālu kontaktu loku, kas atbalsta, palīdz ar padomu un iedrošina uzdrīkstēties. Līderu programma apvieno ne tikai Latvijas skolu aktīvākos jauniešus, bet arī ļoti spēcīgu mentoru komandu – augsta līmeņa profesionāļus gan no publiskā, gan komercsektora dažādām uzņēmējdarbības jomām. Un, manuprāt, pievienotā vērtība no šīs jauniešu – profesionāļu mijiedarbības ir abām pusēm, tā ir enerģiska un pozitīvi lādēta domapmaiņa, kas rosina uz darbošanos un pilnveidi.”

Kā spilgtākie programmas absolventi no iepriekšējā gada jāmin: Roberts Nīmanis (Ogres tehnikums), kurš, programmas ietvaros, piesaistot finansējumu un pulcinot domubiedrus, realizējis Špakovska parka skatu torņa labiekārtošanu un atjaunošanu Ogrē.

Liepājas pilsētas 5. vidusskolas audzēkne, Tīna Bule, vasarā iniciēja grafiti mākslas projektu Liepājā, kura laikā tapa lielformāta sienu apgleznojumi uz vairākām katlumājām pilsētvidē, aktualizējot ilgtspējīgas enerģijas nepieciešamību.

Divas no Līderu programmas komandām kopīgā darbā īstenojušas sociālu projektu senioriem “Atver omei pasauli”, kura ietvaros izstrādāja mācību programmu senioru digitālo prasmju uzlabošanai. Tās ietvaros dalībnieki apguva e-paraksta izmantošanu,  sekmīgu darbošanos valsts pārvaldes pakalpojumu portālā “Latvija.lv”, kā arī rēķinu apmaksu internetā.

“Šie ir tikai daži piemēri, bet katru gadu Līderu programmā top vismaz desmit videi un sabiedrībai noderīgi projekti, kur caur praksi jaunie līderi apliecina un asina savas komunikācijas, projektu vadības, līderības un uzņēmējspējas,” papildina J. Krievāns.

Pieteikties Līderu programmai vidusskolēni var līdz 22. novembrim,  aizpildot pieteikšanās anketu mājas lapā jalatvia.lv. Šeit interesenti arī  atradīs vairāk informācijas par nosacījumiem, atlases procesu un programmas gaitu.

Atlasē tiks vērtēti potenciālā dalībnieka sabiedriskie un mācību sasniegumi, mērķtiecība un neatlaidība, gatavība mācīties, komunikācijas prasmes un motivācija dalībai programmā.

“Junior Achievement Latvia” Līderu programma tiek īstenota sadarbībā ar RTU Rīgas Biznesa skolu, Rīgas Koučinga skolu un uzņēmumu CleanR Grupa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas