Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Jaunā mācību gada priekšvakarā trūkst apmēram 3% skolotāju

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, skolās nav nokomplektēti apmēram 3% pedagogu vakanču, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pavēstīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Līdz ar to, pēc viņas teiktā, vidējais iztrūkums ir viens skolotājs uz katru skolu, tomēr faktiski blīvāk apdzīvotās vietās, piemēram, Rīgā, skolotāju trūkums ir jūtams izteiktāk.

Ministre gan piebilda, ka pēdējo darba līgumu slēgšana ar skolotājiem vēl turpinās. Viņa uzsvēra, ka, lai risinātu pedagogu trūkuma problēmu, pašvaldības ir gatavas skolotājiem apmaksāt ceļa un īres izdevumus. Skolotāju iztrūkumu vajadzētu mazināt arī budžeta vietu pieaugumam universitātēs pedagoģijas programmās, paredz Čakša.

Jautāta, cik lielu skolu tīkla sabalansētību un vienlīdzīgu izglītības pieejamību līdz šim ir izdevies panākt, ministre atbildēja, ka jaunais finansēšanas modelis vēl nedarbojas, bet, valdībai pieņemot pozitīvu lēmumu, tas varētu sākt darboties no nākamā gada 1.septembra. Pēc viņas teiktā, šis jautājums būs jāskata nākamā gada valsts budžeta kontekstā, un par to sagaidāmas diskusijas.

Čakša atzina, ka joprojām ir vērojams atšķirīgs skolēnu sniegums gan teritoriāli, gan pašvaldību iekšienē. Vairākas pašvaldības šādas novirzes ir pamanījušas un pie tā strādā, norādīja ministre.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aprit gads Siliņas vadītajai valdībai

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas