Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Jaunzeme-Grende un Āboltiņa vēlas veidot plašu darba grupu Latvijas 100.gadadienas svētku gatavošanai

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) šodien, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), pārrunāja plašas darba grupas izveides iespēju, lai valsts jau laikus sāktu gatavoties Latvijas 100.gadadienai 2018.gadā, informēja Jaunzemes-Grendes padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Līne.

Āboltiņa un Jaunzeme-Grende bija vienisprātis, ka svētku plānošanā ir jāiesaista pēc iespējas plašāka sabiedrība, tādēļ paralēli oficiālas darba grupas izveidei noteikti būtu jārīko arī iedzīvotāju aptauja, aicinot iesniegt savus priekšlikumus un idejas potenciālajai svētku norisei, informēja Līne.

Kultūras ministrijā (KM) jau ir izveidota iekšējā darba grupa, kura sākusi apkopot idejas un priekšlikumus saistībā ar valsts apaļo jubileju.

KM ieskatā, arī veidojot Nacionālo attīstības plānu, būtu jāņem vērā, ka nākamais plānošanas periods iekrīt laikā, kad tiks svinēta Latvijas valsts simtgadi. Plānā būtu iekļaujami ilgtspējīgi pasākumi, kas attīstītu Latvijas kultūras telpu, veicinātu piederību Latvijai un veidotu pozitīvu Latvijas tēlu pasaulē.

"Viena no dāvanām, ko Latvija būtu pelnījusi, sagaidot savu simtgadi, varētu būt Laikmetīgās mākslas muzejs, kura kolekcija pamazām top. Ir arī citi konkrēti priekšlikumi, kuru īstenošana būtu uzsākama, jau gatavojoties Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem 2014.gadā un Latvijas kā Eiropas Savienības prezidējošās valsts pasākumiem 2015.gadā," piebilda Līne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas