Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jaunzeme vēlas "atgriezties pie saknēm" un veicināt iecerēto reformu īstenošanu labklājības jomā

Konkurences padomes (KP) vadītāja Ieva Jaunzeme pieņēmusi piedāvājumu kļūt par Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāri, jo vēlas "atgriezties pie saknēm" un veicināt iecerēto reformu īstenošanu labklājības jomā.

Kā sacīja Jaunzeme, darbu valsts pārvaldē viņa sākusi LM, tāpēc vēlas atgriezties pie saknēm, turklāt, pēc viņas domām, patlaban ir īstais brīdis, lai kopā labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V) realizētu nepieciešamas reformas nozarē.

Taujāta par to, kādas tieši reformas ir jāīsteno, Jaunzeme atbildēja, ka to nosaka ministrs un Viņķele jau ir norādījusi uz nepieciešamību nodrošināt sociālās apdrošināšanas sistēmas ilgtspēju, veikt pabalstu reformu, kā arī risināt nodarbinātības problēmas. Jaunzeme ir gatava strādāt, lai nodrošinātu efektīvus instrumentus šo izmaiņu īstenošanai.

KP vadītāja uzskata, ka labklājības nozarē ir daudz izaicinājumu, piemēram, jāpieņem lēmumus par pensiju sistēmu - bērnu un darbspējīga vecuma cilvēku skaits samazinās, un Jaunzeme piekrīt, ka pensionēšanas vecuma paaugstinājums no 2014.gada varētu būt viens no risinājumiem sistēmas ilgtspējas nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka par Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāri kļūs KP vadītāja Jaunzeme, apstiprināja labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Sabīne Puķe.

Jaunzeme LM valsts sekretāres pienākumus varētu sākt pildīt ar 15.februāri, bet pirms tam par viņas apstiprināšanu LM valsts sekretāra amatā lems Ministru kabinets.

Jaunzeme kopš 2006.gada pilda KP priekšsēdētājas pienākumus. Jaunzeme karjeru valsts pārvaldē sāka tieši Labklājības ministrijā, turpinot to Latvijas Darba devēju konfederācijā, Ekonomikas ministrijā un KP.

Līdzšinējais LM valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs darbu ministrijā pārtraucis ar 26.janvāri. Beinarovičs esot saņēmis vairākus darba piedāvājumus, kurus patlaban vēl izvērtē, tāpēc neatklāja, kur plāno nākotnē strādāt. Beinarovičs uzskata, ka astoņi labklājības nozarē nostrādātie gadi "ir pietiekami ilgs laiks, lai pieņemtu jaunus izaicinājumus un apliecinātu sevi citā virzienā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas