Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +23 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Jelgavā ziņo par aģitāciju vēlēšanu dienā

«Labi, ka mūsu Kārlītim ir brilles, kas der visiem. Tad iedodam, un cilvēks redz, jo pati kabīnē iet taču nedrīkstu,» rādot uz sirmo dežurantu līdzās durvīm, par līdz šim vienīgo problēmu stāsta Lilija Stepanova, Jelgavas 3.pamatskolā iekārtotā vēlēšanu iecirkņa vadītāja. Vēlēšanu komisija līdz dienas vidum bija saņēmusi ziņas, ka kādā iecirknī pāris biļetenu komplektos trūka viena saraksta lapiņas, bet  sociālās aprūpes centra Jelgava iemītniekiem dalīti kādas partijas aģitācijas materiāli.

"Jelgavas pašvaldības policija informāciju par iespējamo aģitāciju pārbaudīja, taču tā neapstiprinājās," sacīja policijas priekšnieks Viktors Vanags.

Uz iecirkni bez brillēm atnākuši vairāki gados veci cilvēki. Vēl daži bijuši tādi, kuri konkrētajā vietā nav reģistrēti, bet darbinieki datu bāzē operatīvi atrod īsto iecirkni un lūdz cilvēku doties turp, stāsta L.Stepanova. Arī citos iecirkņos novērojams, ka līdz pusdienas laikam lielākoties nāca pusmūža un vecāka gadagājuma iedzīvotāji, taču kopumā Jelgavā aktivitāte ir viena no zemākajām lielajās pilsētās. Līdz pulksten 12 nobalsojuši bija 23,35 procenti no četrdesmit tūkstošiem balsstiesīgo jelgavnieku.

«Es dzīvoju jau 80 gadus, pusi no tiem Jelgavā. Visus šeit pazīstu un zinu, ko katrs dara,» pensionētais autobusa šoferis Arvīds Pīrāgs stāsta, ka viņam grūtību izvēlēties par ko balsot nav bijis. Galvenais pretendents uz varu Jelgavā ir ZZS saraksts ar pilsētas mēru Andri Rāviņu priekšgalā. Pirms pāris mēnešiem veiktā aptauja rādīja, ka labas izredzes uz vairākām vietām domē ir Saskaņas centram un Jaunajam laikam, bet aktīvāko priekšvēlēšanu kampaņu pilsētā bija izvērsuši LPP/LC.

Arī medicīnas jomā strādājošā Biruta teic, ka izvēlējusies «pēc tā, ko redzu pilsētā», taču izšķiršanās nākusi ļoti grūti. Daudz lielāka skaidrība bijusi par Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem.

Pēc ziņu saņemšanas, ka 197.iecirknī bijuši nepilni biļetenu komplekti, darbiniekiem piekodināts vēl rūpīgāk lapiņas pārskaitīt pirms izsniegšanas balsotājiem, teica Jelgavas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vizma Valaine. Viņa apstiprināja, ka komisijas pārstāvjiem ienākušas arī ziņas par aģitāciju pie sociālās aprūpes centra, un tūlīt pēc informācijas saņemšanas turp devās policija. Citādi vēlēšanas Jelgavā rit mierīgi un bez starpgadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas