Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jūlijā pirkti ķiršu tomāti saglabājas līdz pat decembrim

Žurnāla _Vides Vēstis _galvenās redaktores Anitras Toomas nejauši sāktais eksperiments ar kādā lielveikalā pirktiem ķiršu tomātiem pierādījis, ka teju visi tomāti spējuši saglabāt pietiekoši svaigu izskatu līdz pat decembrim. Eksperiments vēl arvien turpinās un redaktore sola informēt, kā "mūžigie tomāti" izskatīsies pēc pāris mēnešiem.

"25. jūlijā, atlaižu kārdināta, nopirku kastīti ar ķiršu tomātiņiem. Datumu tik labi atceros tāpēc, ka gatavojos dzimšanas dienas svinībām. Pēc mēneša ar izbrīnu konstatēju, ka neapēstie tomātiņi joprojām izskatās kā vakar plūkti. 26. septembrī, t.i., pēc diviem mēnešiem, no 12 tomātiņiem trīs bija pavisam gludu vaigu, astoņi – mazliet sačervelējušies, tikai viens bija tāds krietni savītis," rakstījusi A. Tooma.

Tikai pirms pāris nedēļām vienu tomātu nācies izmest, jo tas vienīgais uzvedies kā normāls augs, kļuvis šķidrs un iztecinājis saturu. Tomātus A. Tooma iegādājusies kādā no lielveikaliem, taču, tā kā ir pagājis krietns laiks, redaktore vairs neatminas, kur tieši tas bijis.

"Pagaidām es par to tikai brīnos, jo es īsti nesaprotu, ko ar to var pierādīt. Varētu meklēt institūtā BIOR [Zinātniskais institūts BIOR – red.], ar ko viņi tik dikti ir apstrādāti, bet tas ir dārgi. Tagad es vienkārši uz viņiem tikai skatos, jo tas jau tā nejauši ir sanācis, jo parasti jau viņi sapūst," portālam Diena.lv sacīja A. Tooma.

Dietoloģe Lolita Neimane gan atzina, ka viņai ko tādu ir grūti iedomāties, jo viņas uz Ziemassvētkiem pirktie tomāti sabojājušies kā jebkuri parasti tomāti un šodien tos nācies izmest.

L. Neimane atgādināja, ka ziemā nevajadzētu "iecentrēties" tikai uz tomātiem un atcerēties, piemēram, par kāpostiem, burkāniem, kāļiem. "Protams, ka tomāti visgaršīgākie ir sezonā, tas arī ir skaidrs, bet tad atkal iznāks tā, ka cilvēki domās, ka nevar burkānus, kāļus, bietes, kāpostus pirkt. Parasti ziemā tomātus un gurķus nevar, bet aizmirst, ka mums taču ir rutki un rāceņi, un seleriju saknes," sacīja L. Neimane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas