Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš izvairās no atbildes par Golubevas atbilstību

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (V), kurš šobrīd atrodas vizītē Kanādā, tieši nevēlas atbildēt uz jautājumu, vai iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) atbilst ieņemamajam amatam. Iepriekš par negrasīšanos demisionēt TV3 raidījumā 900 sekundes izteicās pati ministre.

10.maija vakarā Uzvaras parkā tika slavēta Krievija un padomju armijas uzvara, kas izraisīja sabiedrībā sašutuma vētru. 

Pēc 10.maija eskalētajiem notikumiem un policijas nespējas novērst provokācijas parkā, “Diena” vaicāja premjera viedokli par Golubevas atbilstību amatam viņa preses sekretāram Sandrim Sabajevam. Trešdien visas darbdienas laikā atbilde netika saņemta. Dienas noslēgumā “Dienai” tika nosūtīt saite uz valdības mājas lapu, kurā publicēts premjera formāls paziņojums par notikušo.

Jāatgādina, ka arī pati Golubeva 10.maijā atradās komandējumā Spānijā.

Kariņš informē, ka uzdevis Golubevai “steidzami sagatavot un iesniegt izskatīšanai valdībā informāciju par atbildīgo institūciju darbības izvērtējumu attiecībā uz drošības pasākumu plāna izstrādāšanu, sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, kā arī normatīvo aktu pārkāpumu no Krievijas agresijas atbalstītāju puses nepieļaušanu un novēršanu, kā arī plānotajiem un īstenotajiem pasākumiem, lai personas par pārkāpumiem tiktu sauktas pie likumā noteiktās atbildības”.

“Nekavējoties informēt par rīcības plānu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai saistībā ar turpmākajiem lēmumiem saistībā ar Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu, kā arī ar Krievijas agresiju attaisnošanu saistītu darbību nepieļaušanai un savlaicīgai novēršanai,” teikts relīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas