Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Latvija iegādāsies papildus 1,1 miljonu Pfizer/BioNTech vakcīnu pret Covid-19

Latvija iegādāsies papildus 1,1 miljonu Pfizer/BioNTech vakcīnas pret Covid-19 devu, ceturtdien pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, minētās papildus Pfizer/BioNTech vakcīnas piegādes gaidāmas šā gada otrajā ceturksnī līdz gada beigām.

"Otrajā ceturksnī sagaidām, ka no visiem vakcīnu ražotājiem saņemsim divus miljonus vakcīnu devu, kas ļaus vakcinēt gandrīz vienu miljonu Latvijas iedzīvotāju. Tas nozīmē, ka Veselības ministrijas iestādēm ir jāgatavojas sākt vakcināciju no 1.aprīļa," uzsvēra Kariņš.

Premjers atzina, ka "mēs redzam gaismu tuneļa galā" un līdz šā gada otrā ceturkšņa beigām varētu iegūt nozīmīgu kolektīvo imunitāti pret Covid-19, kas nozīmē arī krietni vairāk tuvoties normālākai ikdienai.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka šāda iespēja radusies Eiropas Savienības (ES) un vakcīnu ražotāju savstarpējo sarunu rezultātā. Līdz ar lielāka devu apjoma nodrošināšanu papildu vakcīnas nolemts piešķirt tām ES dalībvalstīm, kuras līdz šim saņēmušas relatīvi mazāku vakcīnu daudzumu, tostarp arī Latvijai.

No kopumā 1,1 miljona devu otrajā ceturksnī paredzēts saņemt papildus aptuveni 421 000 šīs vakcīnas devu.

Jau ziņots, ka trešdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 3550 cilvēki, bet otro - 152, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 3702 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kopumā Latvijā pirmo poti pret Covid-19 tādējādi ir saņēmuši vairāk nekā 52 000 cilvēku. Sākotnējos vakcinācijas plānos aptuveni šādu vakcinēto skaitu jau gada pirmajā ceturksnī bija iecerēts sasniegt nedēļā, tomēr nepietiekamās vakcīnu pieejamības dēļ tas prasījis vairāk nekā divus mēnešus.

Trešdien vakcinācijas temps ir palielinājies salīdzinājumā ar pirmdienu un otrdienu, kad tika vakcinēti 1700 - 2000 cilvēki, tomēr nedaudz atpaliek no pagājušās nedēļas labākajiem rādītājiem, kad Latvijā dienas laikā tika sapotēti vairāk nekā 4000 cilvēku. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir paudis apņemšanos nedēļā izpildīt "plānu 7x2000".

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas