Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Norit darbs pie tā, lai mazturīgajiem Covid-19 aizsardzības līdzekļi būtu pieejami bez maksas

Pašlaik norit darbs pie tā, lai mazturīgajiem cilvēkiem būtu pieejami bezmaksas Covid-19 aizsardzības līdzekļi, tostarp medicīniskās maskas, FFP2 respiratori un ātrie testi, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

No premjera sacītā izriet, ka par cenu kāpumu konkrētajām precēm kopumā nebūtu jāsatraucas, jo, piemēram, medicīniskās maskas, kas agrāk bijušas dārgas, konkurences apstākļos kļuvušas lētākas.

"Ja vairāk sāks pieprasīt arī FFP2 respiratorus, es domāju, ka līdzīgi mēs varētu sagaidīt arī cenu kritumu. Tāpēc arī tiek strādāts pie, iespējams, vēl lielāka centralizētā iepirkuma, tam mēs sekojam līdzi. Bet jebkurā gadījumā ir jau šobrīd plaši pieejamas gan medicīniskās maskas, gan FFP2 respiratori. Jautājums ir, kā mēs varēsim pareizi nodrošināt, ka mazturīgajiem cilvēkiem tās arī būtu pieejamas," pauda Kariņš.

Kā ziņots, Ministru kabinets ceturtdien lēma par valstī noteiktās ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 28.februārim, kas saistīts ar Covid-19 omikrona paveida izplatību, pārsvarā saglabājot pašreiz valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus.

Tāpat valdība nolēmusi virzīties uz plašāku FFP2 respiratoru un medicīnisko masku valkāšanas prasību noteikšanu, kā arī plašāku testēšanu pret Covid-19. Plāni gan pagaidām ar konkrētiem lēmumiem nav apstiprināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas