Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kartelis iekšējo intrigu varā - par aizliegtu vienošanos ziņo pats uzņēmums

Būvkompānija RCI Gulbene saistībā ar apsūdzībām par karteļa vienošanos pieļauj iespēju vērsties tiesā. Uzņēmums nepiekrīt Konkurences padomes (KP) apsūdzībām par aizliegtu vienošanos starp uzņēmumiem, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Kartelī tika manipulēts ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem. Abi uzņēmumi trīs iepirkumos, kuru kopējā līgumcena veidoja vairāk nekā 680 000 eiro, bija vienojušies nekonkurēt. Kā norāda KP, divus iepirkumus rīkoja zemnieku saimniecības un vienu pašvaldības skola. Shēma tika īstenota pavisam vienkārši - viens uzņēmums iesniedza pasūtītājam savu vēlamo tāmi, savukārt otrs iesniedza mākslīgi sadārdzinātu tāmi. KP lēmumā norādīts, ka divos iepirkumos pasūtījumu saņēma RCI Gulbene. Vienā iepirkumā pasūtījumu saņēma it kā otrs uzņēmums, bet darbu veikšana tāpat tika uzticēta RCI Gulbene, kas otram pretendentam izmaksāja vien 3% no iepirkuma līgumcenas.

RCI Gulbene valdes loceklis Jānis Kubuliņš Dienai vakar pēcpusdienā norādīja, ka vēl nav detalizēti iepazinies ar KP lēmumu: "Pagaidām komentāru nebūs, vienīgais komentārs ir, ka mēs nepiekrītam. Mēs to neatzīstam, dzīvosim tālāk, redzēsim." Uz jautājumu, vai uzņēmums negrasās vērsties tiesā, viņš atbildēja: "Droši vien. Ja mēs neatzīstam, tad vērsīsimies tiesā." 

KP par šādu uzņēmuma attieksmi nesatraucas. "Pēdējos gados visi karteļos iesaistītie uzņēmumi, kurus esam atklājuši, vēršas tiesā. Mēs tiesai esam gatavi," Dienai teic KP pārstāve Inita Kabanova. 

Tagad RCI Gulbene ir piemērots sods 125 tūkstošu eiro apmērā. Sodu parasti rēķina proporcionāli uzņēmuma apgrozījumam. RCI Gulbene ir viens no lielākajiem reģionālajiem būvniecības uzņēmumiem.

Vairāk žurnālistes Alonas Zanderes rakstu Kartelis iekšējo intrigu varā lasiet piektdienas, 7.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas