Laika ziņas
Šodien
Migla

Katrs ceturtais RSU students ir ārzemnieks

Jauno akadēmisko gadu Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sāk teju 300 ārvalstu studenti, kas ir mācību iestādes rekords, sasniedzot 25% no kopējā RSU studentu skaita.

Kā aģentūra LETA uzzināja augstskolā, šīs vasaras uzņemšanā studijas RSU sāka tūkstošais students no Vācijas, bet jau nākamajā gadā tiks sagaidīts 500.students no Zviedrijas un 250.students no Norvēģijas.

Esošie RSU ārvalstu studenti pārstāv arī daudzas citas Eiropas, kā arī tālākas zemes - Izraēlu, ASV, Kanādu, Turciju, Indiju, Šrilanku, Ķīnu, Honkongu, Brazīliju un citas valstis. Pašreiz RSU studē ārvalstu studenti no 46 valstīm.

Ārvalstu studentu piesaistīšana un RSU internacionalizācija ir viens no universitātes ilgtermiņa attīstības stratēģijas pamatvirzieniem. Lielākais ārvalstu studentu īpatsvars apgūst medicīnas studiju programmu.

RSU ieguldījumu valsts tautsaimniecības stiprināšanā ir novērtējusi Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. 2014.gadā RSU par izcilu augstākās izglītības eksportu saņēma prestižo Krišjāņa Valdemāra balvu "Latvji, brauciet jūriņā!".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas