Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB rosina apsūdzēt bijušo Jēkabpils pilsētas domes vadītāju un vēl trīs personas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis apsūdzēt bijušo Jēkabpils pilsētas domes vadītāju, tagadējo Jēkabpils novada domes deputātu Aivaru Krapu (LA) un vēl trīs personas, bet vēl pret divām personām kriminālprocess izbeigts, noskaidroja aģentūra LETA.

KNAB aģentūru LETA informēja, ka birojs rosinājis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Jēkabpils pilsētas pašvaldības amatpersonām un divām fiziskām personām par iespējamu liela apmēra krāpšanu organizētā grupā.

Krimināllietā iegūtie pierādījumi liecina, ka divas Jēkabpils pilsētas pašvaldības amatpersonas organizētā grupā ar divām fiziskām personām, iespējams, vienojās par Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā.

Fiziskās personas, kuru pārstāvētajam uzņēmumam noslēgts pakalpojumu līgums ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību, rēķinos, iespējams, norādīja nepatiesu informāciju par piegādāto materiālu un veikto darbu apjomu, tādējādi saņemot samaksu no kapitālsabiedrības par faktiski neveiktiem darbiem.

Izmeklētais noziedzīgais nodarījums īstenots 2020.gadā laikā no aprīļa līdz decembrim. Tā rezultātā pašvaldībai radīts ne mazāk kā 124 676 eiro mantiskais zaudējums, informēja KNAB.

Papildus KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret vienu no iepriekšminētajām amatpersonām arī par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un svešas mantas piesavināšanos.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka amatpersona citā noziedzīga nodarījuma epizodē mantkārīgu motīvu vadīts, iespējams, piesavinājās 3 500 eiro, kas ir daļa no kapitālsabiedrībai pienākošās atlīdzības par privātpersonas īpašumā īstenotiem labiekārtošanas darbiem. Saskaņā ar KNAB rīcībā esošo informāciju konkrētā persona vairs neieņem valsts amatpersonas amatu.

Sākotnēji lietā bija iesaistītas vēl divas personas, taču pret viņām kriminālprocess izbeigts.

Jau ziņots, ka KNAB šogad janvārī aizturēja toreizējo Jēkabpils domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu (LA) un toreizējo pašvaldības SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vadītāju Guntaru Leitānu. Kraps domē tika ievēlēts arī šovasar notikušajās pašvaldību vēlēšanās.

KNAB 21.janvārī veica kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tai skaitā 24 kratīšanas un sešas izņemšanas.

Tolaik publiski izskanēja, ka KNAB kriminālprocesā kopā ar Krapu figurējis arī toreizējais deputāts Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija). "Firmas.lv" informācija liecināja, ka Anuškevičs līdz 2014.gadam bijis Jēkabpils uzņēmuma SIA "Energoterms" 50% kapitāldaļu īpašnieks, savukārt pēc tam līdz 2017.gadam starp uzņēmuma īpašniekiem bijusi Vera Anuškeviča.

"Energoterms" uzvarējis vairākos pašvaldības uzņēmuma "Jēkabpils pakalpojumi" rīkotos iepirkumos, piemēram, 2020.gada jūnijā par minerālmateriālu maisījumu iegādi ar līgumcenu 42 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet martā par tehnikas nomu darbam būvobjektos ar līgumcenu 165 000 eiro bez PVN un ceļu būvmateriālu (šķembas) piegādi par līgumcenu 42 000 eiro bez PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas