Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB rosina apsūdzēt trīs personas par 246 767 eiro izkrāpšanu no Rīgas satiksme

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien rosinājis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs fiziskām personām par 246 767 eiro izkrāpšanu no pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Divas personas rosināts apsūdzēt par iespējamu krāpšanu lielā apmērā un vienu fizisku personu par krāpšanas atbalstīšanu, aģentūru LETA informēja KNAB.

KNAB kriminālprocesu sācis tikai vakar un jau šodien nodevis kriminālvajāšanai. KNAB šo kriminālprocesu izdalīja no citas biroja lietvedībā esošas krimināllietas.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka divas no noziedzīgajos nodarījumos iesaistītajām personām, iespējams, fiktīvi nodarbinātas kādā Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībā, un no tās prettiesiski izkrāpušas finanšu līdzekļus lielos apmēros, informēja KNAB.

Savukārt trešā persona, iespējams, būdama informēta par abu iepriekšminēto personu fiktīvo nodarbinātību, to slēpa un atbalstīja.

Publiskas personas institūcijai noziedzīgo darbību rezultātā nodarīti zaudējumi 246 767 eiro apmērā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka iespējamā krāpšana varētu būt notikusi vēl laikā, kad nebija izveidota Rīgas satiksme, bet ar pārvadājumiem un citiem pakalpojumiem nodarbojās vairāki pašvaldības uzņēmumi. 

Vienots uzņēmums Rīgas satiksme tika dibināts 2003.gada februārī, atbilstoši Rīgas domes lēmumam apvienojot pašvaldības uzņēmumus - autobusu parkus Imanta un Tālava. 2005.gadā Rīgas satiksme apvienojās ar uzņēmumiem Tramvaju un trolejbusu pārvalde, Rīgas autostāvvietas un Rīgas domes autobāze, tādējādi izveidojot lielāko Rīgas pašvaldības uzņēmumu.

Latvijas televīzija sociālajā tīklā Twitter raksta, ka aizdomās tiek turēti divi strādnieki, kas it kā strādājuši Rīgas satiksmē ilgus gadus, un darbu vadītājs, kurš ir iespējamais nelikumīgu rīcību piesedzējs. Vismaz viens no viņiem strādājis kopš 2001.gada. Visi aizdomās turētie tika atlaisti 2019. gada janvārī.

Tagad Ģenerālprokuratūrai tuvākajā laikā jāizlemj vai ir pamats uzrādīt apsūdzību.

Nav gan zināms, vai minētais kriminālprocess bija izdalīts no kriminālprocesa saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem transportlīdzekļu iepirkumiem. Pērn decembrī apritēja divi gadi kopš veiktas plašas aizturēšanas pašvaldības SIA Rīgas satiksmes tranportlīdzekļu iepirkumu lietā. Šajā lietā izmeklēšana turpinās.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas