Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kols: Baidena vizīte Kijivā ir spēcīgs signāls Krievijai, īpaši Putinam

ASV prezidenta Džo Baidena vizīte Kijivā ir spēcīgs signāls Krievijai, it īpaši Putinam, aģentūrai LETA pauda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

Baidens, ierodoties Ukrainā īsi pirms Krievijas izraisītā kara gadskārtas, pauž solidaritāti un skaidru signālu par nerimstošu palīdzību, ir pārliecināts politiķis.

Kols arī uzskata, ka Baidena vizīte iedrošinās sabiedrotos vēl vairāk atbalstīt Ukrainu cīņā pret agresoru.

Jau ziņots, ka Baidens pirmdien publiski neizziņotā vizītē ieradās Krievijas sāktā kara plosītās Ukrainas galvaspilsētā Kijivā un paziņoja par jaunu Savienoto Valstu militārās palīdzības paketi Ukrainai 500 miljonu dolāru vērtībā.

"Paketē paredzēta munīcija HIMARS un haubicēm, vairāk prettanku sistēmu "Javelin", gaisa telpas novērošanas sistēmas, lai aizsargātu ukraiņu tautu pret bombardēšanu," sacīja ASV prezidents, kurš Marijas pilī tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Baidens teica, ka ASV arī piegādās Ukrainai vairāk nekā 700 tanku, 1000 bruņutransportieru, 1000 artilērijas sistēmu, vairāk nekā divus miljonus artilērijas lādiņu un citu bruņojumu.

ASV prezidents uzsvēra, ka gadu pēc Krievijas iebrukuma sākuma "Kijiva turas. Un Ukrainai turas. Demokrātija turas. Amerikāņi ir kopā ar jums un pasaule ir kopā ar jums".

Runājot par Baidena vizīti un jauno ASV militāro palīdzību, Zelenskis norādīja, ka "tas ir nepārprotams signāls, ka Krievijas mēģinājumiem uzvarēt nav izredžu".

"Mēs kopā aizstāvēsim mūsu pilsētas, mūsu cilvēkus pret Krievijas teroru," sacīja Ukrainas prezidents.

Viņš arī teica, ka ar Baidenu pārrunājis "tālas darbības ieročus un ieročus, kas var tikt piegādāti Ukrainai, bet kuri netika piegādāti līdz šim". Tomēr viņš neminēja nekādas konkrētas vienošanās.

Baidens ar Zelenski arī apmeklēja Kijivas Sv.Miķeļa katedrāli, kur godināja karā kritušo piemiņu. Šajā laikā Kijivā skanēja gaisa trauksmes sirēnas.

Jau vēstīts, ka par Baidena vizīti Kijivā drošības apsvērumu dēļ iepriekš netika paziņots.

Aģentūra AP vēsta, ka par to, ka ASV prezidents dosies uz Kijivu, zinājušas tikai relatīvi nedaudzas Baltā nama amatpersonas. Baidena lidmašīna devusies ceļā svētdien četros no rīta no Endrūsa aviobāzes pie Vašingtonas un nolaidusies Ramšteinas aviobāzē Vācijā. Laikraksts "The New Work Times" ziņo, ka Baidens Kijivā ieradies ar vilcienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas