Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Krīgers no jaunās Saeimas sagaida nodarbinātības problēmu atrisinājumu

Ja notiks Saiemas ārkārtas vēlēšanas, jaunievēlētajai Saeimai pirmām kārtām būtu jāatrisina nodarbinātības jautājums, žurnālistiem pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru uzsvēra Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Viņš norādīja, ka no jaunās Saiemas sagaida to, lai cilvēkiem tiktu nodrošināts darbs, kā arī lielāks atalgojums, jo pašlaik daudzi cilvēki saņem nepietiekamus iztikas līdzekļus un šāda situācija jānovērš. Jaunievēlētajai Saeimai jānovērš arī cilvēku izbraukšana no valsts, atzina Krīgers.

Viņaprāt, pašlaik ir pāragri spriest par to, kādus politiskos spēkus varētu ievēlēt rudenī paredzamajās vēlēšanās. Tomēr šīs vēlēšanas ir orientētas uz to, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīvi, kā arī mainītu deputātu tradicionālo domāšanu.

"Cilvēki tiek ievēlēti uz četriem gadiem, un šajā starplaikā viņiem nav nekādas pienākumu un atbildības izjūtas pret vēlētājiem. Šīs vēlēšanas atgādinās deputātiem, ka jebkurā brīdi var notikt referendums un viņus var atlaist," klāstīja Krīgers.

LBAS vadītājs gan pagaidām izvairījās sniegt konkrētu atbildi, vai arodbiedrības atbalstīs Zatleru, ja viņš dibinās savu politisko spēku, norādot, ka par to ir pāragri runāt. "Ja Zatlers izvēlēsies dibināt savu politisko spēku, tas, vai mēs to atbalstīsim, ir atkarīgs no viņa [Zatlera] piedāvājuma," sacīja Krīgers.

"Mēs šaja gadījuma par personālijam nerunājam, mēs runājam par to, lai Latvijas iedzīvotajiem dzīve butu labāka, un mēs sekojam līdzi jebkuras partijas piedāvājumam un sekojam līdzi tam, lai tas tiktu pildīts," viņš pastāstīja.

Krīgers arī atteicās vērtēt jaunievēlēto prezidentu Andri Bērziņu (Zaļo un zemnieku savienība), minot, ka pagaidām ar viņu nav bijusi nekāda sadarbība.

Ar Zatleru pirmdien tikās arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāvji.

Prezidenta preses dienests aģentūru BNS informēja, ka sarunas laikā LDDK pārstāvji uzsvēruši ‒ lai gan četru gadu laikā Latvijā ir notikušas daudzas pozitīvas pārmaiņas, ir bijuši arī nopietni izaicinājumi, kas saistīti ar valsts politiskās un ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanu. Viņi norādījuši, ka daudzas Valsts prezidenta iniciatīvas ir veicinājušas valsts ekonomisko izaugsmi, īpaši uzsverot divpusējo attiecību stiprināšanu, kas ir sniegusi būtisku atbalstu uzņēmējiem.

Tomēr LDDK pārstāvji arī minējuši, ka daudzos jautājumos sagaida daudz lielāku likumdevēju ieklausīšanos tautsaimniecības nozaru profesionāļu viedokļos.

Sarunas laikā LDDK pārstāvji īpaši uzvēruši ilgtermiņa stratēģijas trūkumu daudzās tautsaimniecības nozarēs, kā arī politiskās gribas trūkumu jau esošo stratēģiju īstenošanā.

Jau vēstīts, ka Zatlers rosinājis 10.Saeimas atlaišanu un referendums par šo jautājumu notiks 23.jūlijā. Par jauno valsts prezidentu ievēlēts Bērziņš, kurš prezidenta pienākumus sāks pildīt 8.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas