Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kučinskis IZM pārmet kavēšanos ar tiesību aktu sagatavošanu pedagogu algu izmaksai

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) bija jārēķinās, ka var rasties grūtības ar pedagogu atalgojuma izmaksu, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers šodien medijiem pauda, ka varot gan saprast IZM, jo "tā ir pirmā reize pēc jaunā modeļa ieviešanas un ir iespējamas kādas tehniskas grūtības". Tomēr ministrijai esot bijis jārēķinās, ka var būt brīži, kad ir "jāiespringst" un darbs jāizdara krietni ātrāk.

"Pēc 1.septembra, kad tiek noziņots skolēnu skaits, aprēķini var sākties. Taču secinājums ir, ka tā darīt vairs nevajag," teica Kučinskis.

Tomēr būtiskākais ir, ka visi pedagogi atalgojumu saņems laikus, uzsvēra premjers. Valdība šodien lēmumu ir pieņēmusi, vien līdz tā parakstīšanai tiks precizēta summa, kas tiks novirzīta uzturēšanas izmaksām.

Jau ziņots, ka valdība šodien apstiprināja valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm šī gada septembrim-decembrim.

Uz šodien notikušo valdības sēdi IZM bija iesniegusi projektu, kurā noteikts, ka mērķdotācijā pašvaldībām - pašvaldību pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu, pašvaldību speciālās izglītības iestāžu un pašvaldību profesionālās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - kopumā sadalīti 80,464 miljoni eiro. Mērķdotācijā interešu izglītības programmu pedagogu daļējai darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām sadalīti 4,612 miljoni eiro.

Vēl 13,808 miljoni eiro sadalīti mērķdotācijā pašvaldību speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm, internātskolām, Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētajiem attīstības un rehabilitācijas centriem un speciālajām internātskolām bērniem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem, savukārt 8,517 miljonu eiro mērķdotācija sadalīta pašvaldību izglītības iestādēs bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Mērķdotācijas aprēķinu šā gada četriem mēnešiem IZM veikusi, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā - skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām 2016.gada 1.septembrī. Mērķdotācijas sadalījums atlikušajam mācību gadam tiks apstiprināts kopā ar 2017.gada valsts budžeta likumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas