Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latgalē un Zemgalē vakcinēšanas aptvere zemāka par Latvijas vidējo rādītāju

Pašlaik Latgalē un Zemgalē vakcinēšanas pret Covid-19 aptvere ir zemāka par Latvijas vidējo rādītāju, liecina Veselības ministrijas valdībai sagatavotā prezentācija.

Saskaņā ar ministrijas apkopotajiem datiem, līdz trešdienai Latvijā vismaz vienu poti pret Covid-19 bija saņēmuši 22% iedzīvotāju, 865 vakcinēšanas kabinetos izlietojot 422 492 vakcīnu devas.

Visplašākā vakcinācijas aptvere pašlaik sasniegta Kurzemē, kur vismaz vienu poti saņēmuši 25,5% iedzīvotāju. Vairāk nekā vidēji valstī potēts arī Rīgā, kur aptvere sasniedz 24,9%. Vidzemē šis rādītājs ir 23,5%.

Savukārt divos reģionos aptvere ir zemāka nekā Latvijā vidēji. Zemgalē poti saņēmuši 17,6% iedzīvotāju, bet Latgalē - tikai 11,5%.

Lai motivētu Latgales iedzīvotājus potēties, sadarbībā ar vietējām pašvaldībām maijā un jūnijā tiek organizēti mobilie vakcinācijas punkti. Piektdien, 14.maijā, šādi punkti darbosies Viļānos un Maltā.

Jau ziņots, ka jau otro dienu Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši vairāk nekā 15 000 cilvēku, tādējādi panākot, ka vakcinācijas procesu noslēguši 95 183 jeb 5,04% Latvijas iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Aizvadītās diennakts laikā vakcinācijas temps turpina saglabāties augsts, jo pēdējās divās dienās vienā dienā savakcinēto cilvēku skaits pārsniedz 15 000, proti, otrdien tika sapotēti 15 007 cilvēku, bet trešdien 15 378 personas.

Taču tas joprojām ir mazāks nekā aizvadītajā nedēļā, kad tika uzstādīti vienas dienas vakcinācijas rekordi, jo 5.maijā tika sapotēti 16 048 cilvēki, 6.maijā - 20 726 un 7.maijā 18 436 cilvēki. Tomēr pēdējās dienās vakcinēto cilvēku skaits centralizēti apkopotajā statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām dara zināmus NVD tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts.

Pirmo poti līdz šim saņēmuši 347 482 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēdza kopumā 95 183 cilvēki, kuru vidū ir arī 1592 personas, kas sapotēta ar Johnsons&Johnson vakcīnu, kurai ir tikai viena deva. Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši AstraZeneca, Pfizer/BioNTech vai Moderna ražotās potes abas devas vai Johnson & Johnson meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas