Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvenergo šaubās par iespēju atslēgt elektrības piegādi par apkures parādiem

Ja lietotājam nav parādu pret AS "Latvenergo" kā elektroenerģijas piegādātāju, ar elektrības piegādes regulāciju nav iespējams ietekmēt citu pakalpojumu saņemšanu, izskanējušo ideju apkures parādniekiem atslēgt citus pakalpojumus, piemēram, elektrību, komentēja energokompānijas preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa norādīja, ka līdzīgi ir arī ar citiem pakalpojumiem - gāzes piegādi, kabeļtelevīziju, elektronisko sakaru pakalpojumus nevar atslēgt, ja lietotājs izpildījis savas saistības.

Līdz ar to teorētiski ietekmēt var tikai tos komunālos pakalpojumus, kuriem iedzīvotāji ir apakšlietotāji, piemēram, trepju telpu apgaismojumu, sacīja Bidere.

Elektroenerģijas piegādes atslēgšana iedzīvotājiem, kas nemaksā par siltumu, ir viena no Ekonomikas ministrijas pārstāvju virzītajām idejām, lai cīnītos ar parādniekiem. Arī finanšu ministrs Andris Vilks (V) izteicies, ka apkure ir pakalpojums, kuru daudz grūtāk, pat neiespējami atslēgt, bet tai pat laikā ir pakalpojumi, kurus vieglāk pārtraukt un par kuriem cilvēki maksā.

Gada laikā kopš 2010.gada septembra apkures parādi pieauguši par 20%, liecina Latvijas Pašvaldību savienības informācija. Aptaujājot 91 pašvaldību, savienība noskaidrojusi, ka apkures parāds lielajās pilsētās, neskaitot Ventspili, 2010.gada septembrī bija 14,18 miljoni latu, bet šā gada septembrī - 16,24 miljoni latu, pieaugums ir 14,5%. Novados apkures parāds gada laikā pieaudzis no 6,61 miljona latu līdz 8,69 miljoniem latu - par 24%.

Valstī kopumā 2010.gada septembrī apkures parāds bija 20,79 miljoni latu, bet šā gada septembrī - 24,93 miljoni latu - par 20% lielāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas