Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latvijā ieradīsies 15 ukraiņu bērni, kuru ģimenes cietušas karā

Latvijā cetutdien ieradīsies nākamā bērnu grupa no Ukrainas, kuru ģimenes cietušas kara, portālu Diena.lv informēja biedrības Alianse Latvija bez bāreņiem pārstāvis Matīss Francis.

Projekta No ģimenes līdz ģimenei norises laikā 15 ukraiņu bērni Latvijā uzturēsies aptuveni mēnesi. Viņi iepazīsies ar Latvijas kultūru, dabu, sportu un ģimenes dzīvi. Kamēr bērni atrodas Latvijā, viņu vecāki Ukrainā meklēs patvērumu un darbu, lai bērns varētu atgriezties drošākā vidē.

Biedrības valdes locekle Irina Čžou norāda, ka šī projekta mērķis ir ļaut bērniem atpūsties no kara šausmām, atgriezt ticību, ka ir iespējama mierīga un droša dzīve. Viņa saka paldies ikvienam atbalstītājam un ģimenei, kas jau ir iesaistījušies Ukrainas bērnu sociālajā rehabilitācijā.

Bērni Rīgas starptautiskajā autoostā no Kijevas ieradīsies plkst.10. Bērnu sagaidīšanas pasākumā varēs uzzināt par Latvijas ģimeņu motivāciju piedalīties projektā, sociālās rehabilitācijas pasākumu programmu, biedrības "Alianse Latvija bez bāreņiem" nākotnes mērķiem un iespējām to atbalstīt.

Biedrība pirmo grupu ar 13 bērniem no Ukrainas uzņēma 2014.gadā, bet pēc dažiem mēnešiem programmas "No ģimenes ģimenei" gaitā Latvijā ieradušies vēl 12 bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas