Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijā sāk parādīties organizētas grupas, kas izraisa avārijas peļņas nolūkā

Krāpšanās, lai izspiestu apdrošināšanas atlīdzības par it kā ceļu satiksmes negadījumā saskādētu auto, uzņem jaunus apgriezienus arī Latvijā. Pēdējā laikā tiek atklāti arvien jauni gadījumi, kad apdrošināšanas atlīdzību mēģina izkrāpt organizēta personu grupa, trešdien raksta laikraksts Diena.

Apdrošināšanas kompānija Ergo saņēmusi desmit apdrošināšanas pieteikumu par avārijām, kuras ar vieniem un tiem pašiem auto inscenējis viens grupējums. "Esam identificējuši krāpšanas shēmu, kurā noziedzīgi grupējumi inscenē avārijas nolūkā izkrāpt apdrošināšanas atlīdzību, iesaistot tajās arī kādu nejaušu ceļu satiksmes dalībnieku. Šajā shēmā iecerēts inscenēt negadījumu tā, lai divas automašīnas noteikti saņemtu apdrošināšanas atlīdzību. Pirmā braucošā automašīna veic strauju bremzēšanas manevru, kā dēļ nākamā, nejauši iesaistītā, nevarot izvairīties no sadursmes, ietriecas un bojā priekšā esošā auto aizmugurējo daļu," atklāj Ergo pārstāvis Ivars Vismanis.

Arī apdrošināšanas kompānijā If atzīst, ka šāda krāpšanās ir realitāte. Uzņēmuma pārstāve Una Vilgerte atklāj, ka visbiežāk inscenēti satiksmes negadījumi notiek apļveida krustojumos. Krāpnieki bieži izmanto citu autovadītāju neuzmanību: "Piemēram, ļoti izplatītā runāšana pa mobilo tālruni novērš autovadītāja uzmanību no ceļa, un krāpnieki to izmanto."

Problēmu apzinās arī Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB). Šādus gadījumus vērtē īpaši izveidota komisija. Tomēr esot vēl daudzi citi krāpšanas veidi. Biroja priekšsēdētājs Juris Stengrevics atklāj, ka lielu uzmanību apdrošinātāji pievērš manevriem ar OCTA apdrošināšanu.

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Izraisa avārijas, lai nopelnītu, trešdienas, 5.marta, laikraksta Diena 9.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas