Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 22. augusts
Rudīte, Everts

Latvija un Vācija kopīgi iepirks dronus Ukrainas atbalstam

Latvija un Vācija vienojušās par kopīgu dronu iepirkumu veikšanu Ukrainas atbalstam, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pagājušajā nedēļā notikušajā NATO samitā Vašingtonā Latvija un Vācija vienojās par padziļinātu sadarbību dronu koalīcijas paspārnē, lai nodrošinātu dronu pasūtījumus Ukrainas atbalstam.

"Iniciatīva tiks īstenota dronu koalīcijas paspārnē, lai Ukrainas atbalstam nodrošinātu izlūkošanas dronus, bruņotus dronus, ar mākslīgo intelektu modernizētus dronus, kā arī pretdronu spējas. To iecerēts panākt, piedāvājot pārējām dronu koalīcijas dalībvalstīm slēgt līgumus ar dronu ražotājiem Latvijā un Vācijā," norādījis aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Jau ziņots, ka, lai koordinētu sadarbību, dronu tehnoloģiju attīstību un to pielietošanu gan Ukrainas atbalstam, gan dalībvalstu aizsardzības spēju stiprināšanai, NATO samita laikā dronu koalīcijas dalībvalstis parakstīja saprašanās memorandu.

Dronu koalīcijas dalībvalstis jau ir sniegušas ievērojamu atbalstu Ukrainai, īstenojot dronu piegādes. Latvija dronu koalīcijas mērķiem šogad ir atvēlējusi 20 miljonus eiro, kā arī nodrošina dronu testēšanas iespējas ražotājiem un bruņotajiem spēkiem, lai nepārtraukti uzlabotu dronu tehnoloģijas.

Kopā ar Latviju dronu koalīcijā iesaistās Lielbritānija, Austrālija, Čehija, Dānija, Francija, Igaunija, Itālija, Jaunzēlande, Kanāda, Lietuva, Nīderlande, Polija, Ukraina, Vācija un Zviedrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas