Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas un Krievijas amatpersonas vienojas panākt pilnvērtīgāku kravas transportlīdzekļu plūsmu pāri robežai

Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas vietas - Vientuļi Latvijas pusē un Ludonka Krievijas pusē - jāatver pilnvērtīgai kravas transportlīdzekļu plūsmai, kā arī transporta plūsmas novirzīšanai no vairāk noslogotajām vietām uz mazāk noslogotajām, vienojušās abu valstu amatpersonas, aģentūru LETA informēja Nekustamo īpašumu aģentūrā.

Pēc Vientuļu rekonstrukcijas abu valstu muitas dienestu - Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Krievijas Federālā muitas dienesta - vadība panākusi vienošanās kopīgi vērsties Satiksmes ministrijā un Krievijas Transporta ministrijā, lai veicinātu pierobežas transporta infrastruktūras modernizāciju. Latvijas un Krievijas muitas dienestu pārstāvji arī vienojās turpināt īstenot nepieciešamos pasākumus, lai kopīgi veicinātu ātru un drošu robežšķērsošanu, tai skaitā ar pašreizējiem resursiem panāktu maksimāli iespējamo caurlaidību punktos uz Latvijas-Krievijas robežas.

Kā ziņots, vakar Viļakas novada Vecumu pagastā tika atklāts ar Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu rekonstruētais robežkontroles punkts Vientuļi, kurā ir izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā, aģentūrai LETA pavēstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone.

Līgums par Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Robežkontroles punkta Vientuļi (Latvija) rekonstrukcija un robežkontroles punkta "Bruņiševo" (Krievija) iekārtošana" īstenošanu tika parakstīts 2012.gada decembrī, piešķirot vairāk kā 6,3 miljonus eiro programmas līdzekļu projekta aktivitātēm Latvijas pusē.

Robežkontroles punktu Vientuļi rekonstruēja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ). Ieguldījumi rekonstrukcijā ir 13,46 miljoni eiro, no kuriem 7,09 miljonus eiro veido Latvijas valsts budžeta līdzekļi, bet 6,37 miljoni eiro ir Eiropas Savienības finansējums EKPI projekta īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas